Ionuț Stroe (PNL): Guvernul are nevoie de Parlament pentru a construi mecanismele necesare de primire, găzduire și integrare a migranților

Ionuț Stroe (PNL): Guvernul are nevoie de Parlament pentru a construi mecanismele necesare de primire, găzduire și integrare a migranților
Foto: cetateanul.net

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că Guvernul are nevoie de Parlament pentru a construi mecanismele necesare de primire, găzduire și integrare a migranților, mai ales că este important ce vor face aceștia după ce vor dobândi dreptul de ședere în România, informează Mediafax.

„Guverul are nevoie de Parlament, are nevoie de sprijin pentru a construi acele mecanisme care din păcate, nu este vina nimănui, lipsesc României, în acest moment, pentru că noi nu ne-am confruntat cu situaţii imigraţioniste până în momentul de faţă. Trebuie să avem aceste mecanisme de primire, de integrare, de găzduire a celor care vor veni în România, pentru că eu consider că este mult mai important decât numărul acestor persoane, ce vor face după ce vor dobândi dreptul de şedire pe teritoriul României”, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Stroe a mai spus că înființarea unei comisii pe această temă în cadrul Parlamentului putea fi menită să elaboreze „cadrul legislativ, absolut necesar, pentru primirea şi integrarea pe piaţa muncii, oferirea serviciilor de sănătate, precum şi pentru prevenirea traficului de persoane”.

Acesta a mai susținut că o posibilă comisie specială ar putea gestiona „problematica extrem de vastă a migraţiei şi, mai mult decât atât” ar putea elabora strategii de securizare a graniţelor.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely,  a declarat că va fi înființată o comisie parlamentară specializată pe migraţie, azilanţi şi refugiaţi și că s-a discutat despre necesitatea analizării legislaţiei, sub aspectul integrării acestora. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`