Ionuț Stroe: Nu se pune problema retragerii miniștrilor PNL / În două luni de zile nu poți nici măcar să constitui o majoritate, dar să schimbi guvernul sau să învestești unul nou (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 15:29
Actualizat: 08 10. 2024, 15:39
Foto: Ionuț Stroe / Facebook

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exclus o eventuală retragere a miniștrilor liberali din Guvern, marți, după o ședință de partid, și a spus că discuțiile cu PSD vor fi purtate „strict tehnic, legat de programul de guvernare, legat de funcționalitatea anumitor ministere și decizii care trebuie luate”.

Nu se pune problema retragerii miniștrilor PNL, a anunțat Ionuț Stroe

Întrebat dacă ia în calcul PNL să iasă de la guvernare, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns: „Nu, am spus-o foarte clar. În momentul de față, practic, administrăm o situație pentru a duce la bun sfârșit acest mandat. Cred că orice om rațional își închipuie că mai sunt doar două luni până vom avea un nou guvern”.

Referitor la relația cu PSD, întrebat dacă este posibil ca PNL să blocheze anumite acte normative prin ministerele avizatoare în cazul în care nu va exista consens politic, Ionuț Stroe a explicat: „În mod evident că putem avea opinii diferite. Aceste opinii diferite se pot manifesta și prin asemenea gesturi (…). Ne rezervăm dreptul de a ne opune anumitor lucruri pe care le considerăm a fi neconforme cu ceea ce am decis împreună în programul de guvernare”.

„Acesta este numitorul comun și, din punct de vedere tehnic, nu ne vom mai abate de la el, nu vor mai exista alte discuții care să vizeze, de exemplu, cheltuieli bugetare în plus sau angajamente politice în legătură cu o anumită generozitate electorală pe care PSD o manifestă în momentul de față. Tot ceea ce vom discuta va fi strict tehnic, legat de programul de guvernare, legat de funcționalitatea anumitor ministere și decizii care trebuie luate”, a continuat el.

Ce a spus despre moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o USR

Întrebat dacă este exclus să semneze vreun parlamentar PNL pe moțiunea USR și, totodată, dacă se va da o directivă în PNL în acest sens, Ionuț Stroe a răspuns: „Nu se va da nicio directivă. Am spus, orice om rațional, cu atât mai mult politicieni responsabili, știe foarte clar că un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită”.

„Cred că orice om rațional, cu atât mai mult un partid responsabil, știe foarte bine că, într-o lună și jumătate, două luni de zile, nu poți nici măcar constitui o majoritate parlamentară, dar să schimbi guvernul sau să învestești unul nou. De asta, noi spunem că mai degrabă discuții serioase și aplicate ar trebui să vizeze viitorul, perspectivele politice, o eventuală construcție pe care o putem face în viitor”, a mai declarat Ionuț Stroe.