Ionuț Stroe, întrebat dacă se va mai vede PNL într-o coaliție cu PSD după alegeri: Puțin probabil. Prima opțiune este un guvern de dreapta / La capitolul schimbat de conduceri, USR excelează tot timpul (VIDEO)

Publicat: 01 10. 2024, 11:48
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Prima opțiune pentru PNL după alegeri este formarea unui guvern de dreapta, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Ionuț Stroe, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV, despre relația cu PSD: Mai degrabă trăim un blocaj al dialogului

Întrebat dacă mai există în acest moment o coaliție de guvernare, purtătorul de cuvânt al PNL a spus: „Coaliția există. Atâta timp cât există guvernare, trebuie să existe o coaliție. În mod evident timpul curge și probabil că mai e puțin până în momentul în care, prin alegeri și, bineînțeles, prin voința publică, lucrurile se vor schimba – sperăm noi, în bine. Acum relațiile din interiorul coaliției nu sunt, evident, cele mai bune, ba din contră, situația se agravează de la o zi la alta”.

„Nu putem, în momentul de față, să avem pretenția unui bloc politic comun sau a unor discuții intime pe care în trecut le aveam, chiar dacă au existat momente de dificultate în relația noastră cu social-democrații, mai degrabă trăim un blocaj al dialogului. Nu-i absolut nimic. Până la urmă, regulile în interiorul funcționării acestei coaliții și cel mai important lucru în interiorul Guvernului sunt descrise de legi. Funcționăm după legi și reguli, nu mai funcționăm după discuții intime pe care le aveam și decizii pe care le luam împreună”, a continuat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe: Prima noastră opțiune după alegeri este un guvern de dreapta

Întrebat dacă se mai vede PNL într-o coaliție cu PSD după alegeri, liberalul a spus: „Puțin probabil. Prima noastră opțiune este un guvern, un bloc politic de dreapta”.

Referitor la dificultatea unui astfel de demers, având în vedere că o acuzase pe președinta USR, Elena Lasconi, de „aroganță”, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat: „Lucrurile se mai schimbă, să știți, după alegeri și, la capitolul schimbat de conduceri, USR excelează tot timpul”.