Ionuț Stroe, despre recalcularea pensiilor: Modalitatea de calcul este una digitalizată, este una negociată și făcută împreună cu Comisia Europeană. Ea încurajează munca și răsplătește contributivitatea (VIDEO)

Ionuț Stroe, despre recalcularea pensiilor: Modalitatea de calcul este una digitalizată, este una negociată și făcută împreună cu Comisia Europeană. Ea încurajează munca și răsplătește contributivitatea (VIDEO)
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit despre recalcularea pensiilor, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și spune că modalitatea de calcul este digitalizată și a fost negociată cu Comisia Europeană.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV, despre recalcularea pensiilor

Întrebat despre pensiile care nu cresc la recalculare, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat: „E nedrept spus «înghețate», pentru că în condițiile în care în anii trecuți aceste categorii de pensionari au beneficiat de o legislație mult mai generoasă, mult mai prietenoasă, este absolut normal ca în urma înlăturării inechităților între modul în care s-a calculat până acum pensia să aștepte pe ceilalți, care, din păcate, au fost văduviți de anumite drepturi, să recupereze diferența”.

„Pe de altă parte, toți acești pensionari cărora nu le-a crescut pensia, pentru că exista o așteptare publică, trebuie să recunoaștem, ca tututor să li se crească pensiile, vor beneficia de anumite servicii sociale, de anumite bonificații, de anumite indexări. Înțeleg de la doamna ministru că sunt peste 80% din pensionari în aceste categorii care în mod evident că vor avea mici creșteri, dar vor avea. În egală măsură, e absolut normal să se echilibreze și să se egalizeze în drepturi toți cei care în decursul vremii au de recuperat”, a adăugat liberalul.

Ce a spus despre modalitatea de calcul

„Modalitatea de calcul să știți că este una digitalizată, să știți că este una negociată și făcută împreună cu Comisia Europeană. Ea, practic, încurajează munca și răsplătește contributivitatea. Ea, în ansamblu, este o lege corectă. Pot fi și erori, nimeni nu neagă acest lucru, dar cu siguranță trebuie îndreptate. Drag mi-ar fi fost să o văd pe doamna ministru din primul moment, de acum trei săptămâni, ieșind public și oferindu-ne cifrele pe care ni le-a dat ieri. Ar fi lămurit și detensionat situația, care, din păcate, s-a amplificat urmare a unor nemulțumiri”, a continuat Ionuț Stroe.

„E absolut normal să existe nemulțumiri, în condițiile în care 80% din pensionari au beneficiat de creștere și 20%, din păcate, și-au văzut pensiile calculate în minus, dar, atenție, cuantumul lor rămâne cel în plată, deci nu se diminuează”, a mai declarat deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`