Ionuț Stroe, întrebat dacă e exclus să semneze parlamentari PNL pe moțiunea USR: Nu se va da nicio directivă / Orice om rațional știe foarte clar că un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 15:12
Actualizat: 08 10. 2024, 15:40
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunțat că în interiorul partidului „nu se va da nicio directivă” cu privire la modul în care ar trebui să răspundă parlamentarii liberali apelului lansat de Elena Lasconi de a semna pe moțiunea USR.

Ionuț Stroe (PNL), despre moțiunea de cenzură: Orice om rațional știe foarte clar că un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită

Întrebat dacă este exclus să semneze vreun parlamentar PNL pe moțiunea USR și, totodată, dacă se va da o directivă în PNL în acest sens, Ionuț Stroe a răspuns: „Nu se va da nicio directivă. Am spus, orice om rațional, cu atât mai mult politicieni responsabili, știe foarte clar că un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită”.

„Mai mult decât atât, hai să ne aducem aminte în 2021, când USR ne-a trimis în această situație, în a face acest compromis politic cu PSD, la vremea respectivă au plecat de la guvernare, au abdicat de la responsabilitatea asumată în momentul în care au construit un guvern alături de noi, și au semnat chiar o moțiune de cenzură atunci împreună cu cei de la AUR”, a adăugat liberalul.

„Finala politică se va da între stânga și dreapta, între Ciolacu și Ciucă. Orice fel de, eu știu, gest pe care acum ei (cei din USR, n.r.) încearcă să îl vândă politic nu are valoarea unui care ar fi putut să fie acum ceva luni de zile”, a mai spus Ionuț Stroe.