Ionuț Stroe: Cioloș se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii votului în două tururi pentru alegerea primarilor

Publicat: 01 02. 2016, 23:09
Foto: facebook.com/ionut.stroe

Prim-ministrul Dacian Cioloș se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii votului în două tururi la locale, susține Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al liberalilor. Acesta a mai precizat că PNL va promova în regim de urgență acest proiect de lege.

”Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor şi trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgenţă a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut”, a scris Stroe pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a susținut, în urma întâlnirilor informale cu partidele politice pe acest subiect, că nu s-a conturat o majoritate clară a partidelor care doresc alegeri locale în două tururi, deci că mai este loc de discuții, dar acestea trebuie purtate în Parlament și tot acolo luată o decizie. (Detalii AICI)

”Declaraţiile celorlalte formaţiuni politice de astăzi ne dau totuşi speranţe în crearea unei majorităţi parlamentare care să adopte această soluţie”, a mai precizat, totuși, purtătorul de cuvânt al PNL.