Ionuț Pucheanu (PSD): „Când ești o fire ludică, cel mai probabil îți iei jucăriile și pleci. L-am întâlnit de câteva ori pe dl Ciucă, mi s-a părut o fire extrem de copilăroasă” (VIDEO)

Publicat: 26 09. 2024, 11:57
Sursa foto: Facebook / Ionuț Pucheanu

Ionuț Pucheanu, vicepreședinte PSD și primar al Galațiului, a dat de înțeles că nu ar fi tocmai matur din partea liderului PNL, Nicoale Ciucă, să-și retragă partidul din coaliție doar pentru că PSD a refuzat să voteze legea ce l-ar fi ajutat pe președintele Klaus Iohannis să candideze la parlamentare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Pucheanu, despre disputa din coaliție pe „legea Iohannis”

„Ori președintele chiar nu și-a dorit acest mandat și atunci dl Ciucă încerca să-i facă un cadou, să-i întoarcă cumva favorurile împotriva vointei dumnealui, fie și-a dorit și președintele a avut aseară o poziție corectă, trebuie să recunosc, cel puțin din perspectiva mea, dându-și seama cam ce damage de imagine reușesc PNL-iștii să-și facă singuri. Și nu neapărat că dl Iohannis n-are o imagine, sau poate că o are mai bună sau mai puțin bună, ci demersul în sine e unul care ar fi atras oprobriul public și cel mai probabil i-ar fi scăzut și mai mult în sondaje.

Prin urmare, dl Iohannis face ce a făcut în ultimi 10 ani, salvează PNL încă o dată, deși se zice că președintele e independent… Ni s-a dovedit încă o dată a fi un președinte cât se poate de PNL-ist”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Pucheanu, ironii la adresa PNL și a lui Ciucă

Despre perspectiva ruperii coaliției de către PNL, acesta a afirmat: „Când ești o fire ludică, cel mai probabil îți iei jucăriile și pleci. L-am întâlnit de câteva ori pe dl Ciucă, mi s-a părut o fire extrem de copilăroasă. Să te superi pe o chestie pe care președintele n-a cerut-o și tu ai vrut să faci un cadou, mi se pare că într-adevăr nu ești făcut cel mai probabil pentru politică”.

„Dar mă gâdnesc, dacă-mi permiteți o tușă personală, că discuția despre evetualitatea candidaturii dlui președinte pe listele de senatori ale PNL a avut loc exact în ziua în care s-a stabilit și data pentru prezidențiale ca fiind 9 septembrie. Cred că tot atunci s-au discutat ambele aspecte”, a mai susținut Ionuț Pucheanu.

Acesta a negat apoi că PSD și-ar fi încălcat cuvântul dat de a vota „legea Iohannis” pentru a plăti o poliță PNL-ului, care și-a încălcat cuvântul dat în privința organizării prezidențialelor în septembrie.