Ionuț Moșteanu (USR): Pe PNL-iști îi cam încurcă alegerile. Ei nici în partid nu mai au democrație, așa că normal că o desconsideră (VIDEO)

Ionuț Moșteanu (USR): Pe PNL-iști îi cam încurcă alegerile. Ei nici în partid nu mai au democrație, așa că normal că o desconsideră (VIDEO)
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Foto: usr.ro

Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului, a declarat marți, pentru B1 TV, că PNL-iștii tot avansează ideea comasării unor alegeri pentru că vor să păcălească electoratul, astfel încât să nu mai plătească pentru trădarea de a se fi aliat cu PSD.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Moșteanu: PNL vrea comasarea alegerilor ca să păcălească electoratul

„Fac tot felul de jonglerii cu aceste comasări pentru a găsi o soluție care să-i scoată din impas. Ei sunt în impas – știu asta – cad între scaune la alegeri și vor fi pe locul 4 cel puțin. Nu mai au nicio variantă, au păcălit o dată electoratul de Dreapta, liberal. În 2020 au zis ”dați-ne voturile, să vă scăpăm de PSD!” și în nouă luni erau de mână cu PSD și sunt și acum anexa PSD bine-mersi, sunt foarte fericiți împreună. Și n-o să-i mai păcălească, anul ăsta va fi anul decontului pentru PNL. Votanții de Dreapta au alternativa Dreapta Unită pe care noi, USR, am constituit-o cu PMP și FD”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu: PNL-iștii sunt dispuși să sacrifice democrația, numai să-și crească șansele în alegeri

„Ei încearcă prin niște variante să-și maximizeze potențialul în alegeri și pentru asta sunt gata să sacrifice democrația, că-i cam încurcă pe ei democrația și alegerile astea.

Ei nu mai știu cum e, că și la ei în partid a dispărut democrația. Nu-și mai aleg președintele decât de formă. Vine Iahannis și zice ”luați pe Cîțu președinte”, ei – ”da, să trăiți!, ”nu mai e bun Cîțu, hai că v-am adus pe Ciucă președinte”. Normal că nu mai știu și desconsideră democrația și alegerile.

Alegerile trebuie să se întâmple. E un cost al democrației să avem alegeri și campanii foarte clare și limpezi. Toate instituțiile internaționale recomandă să nu comasezi alegerile, că există confuzie în campanie și în mintea electoratului că nu știm ce votăm acum, la ce facem campanie…

Constituția spune de dreptul de a fi ales. Eu vreau să candidez și la primărie și la președinția României. Cum fac dacă le pun împreună?
Noi credem că trebuie să fie separat ca să avem campanii simple și clare!”, a mai declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)