Ionuț Moșteanu (USR), despre discursul lui Iohannis susținut la începutul anului școlar: Zici că e scris cu ChatGPT, e ceva îngrozitor, un limbaj de lemn, în condițiile în care era în fața unor copii pe care putea să-i inspire (VIDEO)

Publicat: 09 09. 2024, 21:57
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Sursa Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, ultimul discurs al președintelui Klaus Iohannis, la începutul anului școlar, în calitate de Șef al Statului.

Ionuț Moșteanu a caracterizat discursul lui Klaus Iohannis ca fiind unul „îngrozitor” și cu un „limbaj de lemn”, subliniind că nu a reușit să inspire copiii și cadrele didactice prezente. El a menționat că discursul părea a fi scris cu  inteligența artificială, evidențiind lipsa de autenticitate și de conținut semnificativ. Moșteanu a sugerat că Iohannis ar fi trebuit să încurajeze elevii să își construiască viitorul și să inspire cadrele didactice, dar, în schimb, a părut mai preocupat de a-și încheia mandatul fără a aborda problemele reale ale educației din România.

„Zici că e scris cu ChatGPT, e ceva îngrozitor, un limbaj de lemn”

De asemenea, seputatul USR a vorbit și despre proiectul președintelui, „România Educată”.

„Acel proiect este o formă fără fond. Mă uitam mai devreme la discursul domnului Iohannis, zici că e scris cu ChatGPT, e ceva îngrozitor, un limbaj de lemn pe care nu l-am mai revăzut de mult în politică, în condițiile în care era în fața unor copii, pe care putea să inspire, în fața unor cadre didactice, foști colegi de-ai dânsului”.

„Dânsul pare că vorbește ca să scape, că mai are un pic și se termină mandatul”

Moșteanu a fost întrebat ce ar fi trebuit să spună președintele Iohannis în acel discurs.

“Trebuia să le spună: ‘copii, învățați, că de voi depinde să vă construiți viitorul. Oameni buni, colegii mei, cadre didactice, inspirați-i pe copiii ăștia și dedicați-vă lor, pentru că ei sunt viitorul României și dacă ei vor face treabă bună, vă va fi și vouă bine, la un moment dat, și de aia ați venit aici, Părinți fiți înțelepți și interveniți, educați-vă copiii acasă, nu interveniți peste profesori’, că numai cine n-a fost la o ședință cu părinții nu știe ce se întâmplă acolo. Și cum toată lumea știe și matematică, și română, și de toate… Eu am 2 copii în sistemul public unul în a VIII-a, unul în a X-a, și știu.

An de an, am fost martor, așa, la această devenire a lor și am văzut multe lucruri, care nu funcționează în acest sistem public, prea multe să le enumăr acum, și asta trebuia să facă domnul Klaus Iohannis, dacă voia să fie un președinte de țară. Dânsul pare că vorbește ca să scape, că mai are un pic și se termină mandatul, ‘să nu vă mai aud, să plecați, să nu mai aud de voi, dacă prind și un job calumea, v-am pupat’. Asta a fost Iohannis mai devreme”.