Ionuț Moșteanu, despre așa-zisul ciclon Ashley: A fost o bâlbâială majoră a autorităților, zilele acestea. Au speriat pe toată lumea. Au încercat să pară mult mai preocupați decât era cazul (VIDEO)

Publicat: 30 09. 2024, 22:03
Actualizat: 30 09. 2024, 22:04
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Sursa Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre așa-zisul ciclon Ashley, care nu a fost decât o ploaie normală de toamnă.

„Acum două săptămâni n-au făcut nimic autoritățile”

Moșteanu a precizat că asta fost o bâlbâială majoră a autorităților și că riscăm, data viitoare, când chiar se va întâmpla ceva rău și vor fi emise alerte, lumea să nu mai creadă.

“A fost aici o bâlbâială majoră a autorităților, zilele astea. Au speriat pe toată lumea și riscul este ca următoarea dată când se vor umple telefoanele de RO-ALERT și de 15.000 de mesaje, oamenii să zică lasă, mă, că știm cum e, că ne-ați mai spus și săptămâna trecută și a dat un pic de ploaie, e toamnă, plouă, ce să vezi.

Și asta ține de responsabilitatea autorităților și nu a fost responsabilitate, în cazul ăsta, săptămâna asta, zilele astea și așa cum n-a fost responsabilitate nici acum 2 săptămâni, când atunci trebuiau să strige tare să pregătească la Galați, în zona aia, să pregătească populația, să pregătească autoritățile. Atunci au stat cu mâinile în sân, nu au făcut nimic, au murit oameni, s-a făcut totul praf acolo și acum, cumva, încercând să pară mult mai preocupați decât era cazul, au trecut în partea cealaltă, au speriat pe toată lumea și nu era cazul, doar să arate că iată ce grijulii sunt. Dar nu sunt, cum spuneam, au murit oameni, pentru că acum 2 săptămâni n-au făcut nimic autoritățile și acum l-am văzut pe domnul Ciolacu, azi făcea nu știu ce comitete de urgență. Ce-i asta?”, a spus deputatul USR.