Ionel Dancă: Programul Noua Casă este din nou activ pentru populație

Publicat: 25 03. 2021, 18:22
Foto: pixabay.com

Programul Noua Casă este din nou activ pentru populație, a anunțat, joi, deputatul PNL Ionel Dancă. Guvernul a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casă 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei. Ministerul Finanțelor a scăzut comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.

S-a dat startul programului“Noua Casă”

”Începând de astăzi, Programul Noua Casă este din nou activ pentru populație după publicarea Ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM în Monitorul Oficial.

Anul trecut, Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a modificat programul Prima Casă prin majorarea plafonului de finanțare garantată de stat de la 70.000 Euro până la 140.000 Euro pentru achiziția de locuințe cu o suprafață mai mare, cu 3-4 camere, pentru familiile tinere cu mai mulți copii.

În 2020, au fost acordate aproape 13.600 de garanții în valoare de 1,6 miliarde lei pentru achiziția de locuințe. Guvernul actual continuă programul Noua Casă, conform Programului de guvernare PNL, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei pentru un număr estimat de aproape 17.000 de beneficiari”, a precizat Ionel Dancă, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ionel Dancă: Programul Noua Casă este din nou activ pentru populație

Potrivit unui comunicat de presă al Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în paralel cu procesul legislativ, FNGCIMM ”a finalizat procedura de alocare a plafoaneloranuale ale garanțiilor care pot fi emise decatre băncile participante, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de către fiecare finanțator în anul precedent. Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanțelor, urmând ca aplicațiainformatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank”.