Ionel Dancă (FD), despre moțiunea de cenzură a USR împotriva Guvernului: Trebuie să vedem, mai întâi, cât de serios este demersul sau e doar o declarație politică. Ce puțin cu noi nu au discutat nimic (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 17:35
Sursa foto: Ionel Dancă / Facebook

Deputatul Ionel Dancă (Forța Dreptei) a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre moțiunea de cenzură a USR împotriva Guvernului. Dancă a fost înterbat dacă Forța Dreptei va semna moțiunea.

„Orice vot pentru PNL, de fapt, e un vot pentru PSD, pentru că PNL-ul nu vrea să plece de la guvernare”

Deputatul a precizat că USR nu a discutat cu cei din Forța Dreptei despre acest demers și nu știu cât de serios este sau “este doar o declarație politică”.

„Sunt două chestiuni aici. În primul rând, legat de acest anunț al colegilor de la USR, ce să spunem, trebuie să vedem mai întâi cât de serios este demersul sau e doar o declarație politică, pentru că cel puțin cu noi nu au discutat nimic cu privire la un astfel de demers. De altfel, noi, prin vocea lui Ludovic Orban, încă de la începutul sesiunii parlamentare, am cerut colegilor de la USR să inițiem pentru că încă de atunci era acest balet la PNL,  cu privire la PSD și noi încă de la începutul sesiunii parlamentare, de mai multe ori, am anunțat public că e nevoie de o moțiune de cenzură pentru a le pune în față celor de la PNL oglinda ipocriziei lor. Nu s-a întâmplat atunci din partea colegilor să susțină un astfel de demers. Trebuie să vedem, repet, dacă e doar o declarație politică sau e ceva mai serios, însă problema de fond nu este acest anunț legat de moțiunea de cenzură. Problema de fond este ridicolul situației în care continuă să se plaseze PNL-ul cu declarațiile.

De fapt, este aproape clar pentru toată lumea și tot acest balet al PNL-ului e o butaforie pentru că PNL-ul, în momentul de față, cu actuala conducere, nu vrea decât să rămână alături de PSD cât se poate de mult. Și de aceea românii trebuie să înțeleagă foarte clar că e o butaforie și că orice vot pentru PNL, de fapt, e un vot pentru PSD, pentru că PNL-ul nu vrea să plece de la guvernare, după cum vedem, de lângă PSD”.