Ionel Dancă (FD), despre cum se fură voturi, în România, la alegeri: Există nenumărate șmecherii. De aceea se bat partidele pentru oameni în secție (VIDEO)

Publicat: 11 10. 2024, 19:29
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Deputatul Ionel Dancă (Forța Dreptei) a spus în emisiunea Bună, România!, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, cum se fură voturile, în România, la alegeri.

„De aceea se bat partidele pentru oameni în secțiile de votare”

Ionel Dancă propune mai multe măsuri pentru a preveni furtul de voturi, printre care, instalarea camerelor de luat vederi în toate secțiile de votare, inclusiv la numărarea voturilor.

“Eu mă mir că mai sunt unii din PSD, care încearcă să argumenteze că în țara asta nu se fură, că nu e adevărat.

Sunt nenumărate cazuri de anchete în instanță, cu sentințe definitive pentru fraudare, pentru furtul de voturi. Dar eu vă spun un lucru.

De ce, dacă nu se fură, de ce nu se pun camere de luat vederi în toate secțiile de votare? Deci eu sunt în județul Neamț. Candidez din partea Forța Dreptei, în județul Neamț, și aflu cu stupoare că zici că județul Neamț nu e în secolul 21, nu e în Uniunea Europeană, avem camere de luat vederi în școli,  peste tot, numai în secțiile de votare, la numărarea voturilor, nu sunt camere de luat vederi.

Asta arată ‘bună credință’, cu siguranță. Deci, la alegerile locale, la alegerile europarlamentare au fost 500.000 de voturi anulate, anulate prin diverse metode.

Au fost anulate fie pentru că s-a dus stampila dintr-o parte în alta, fie pentru că au avut prea mult tuș. Deci există nenumărate șmecherii, metoda suveica, etc, dar există nenumărate șmecherii cum în secțiile de votare, la numărarea voturilor, se împart membrii secției de votare în 2 echipe. Și ce să vezi, dacă nu ești atent și ți-ai pus delegat în secția de votare exact pe cine nu trebuie, echipa respectivă toată e din partea aceluiași partid și nu mai stă nimeni să verifice numărarea voturilor cum trebuie.

De aceea, e important ca oamenii în secțiile de votare să fie vigilenți. De aceea se bat partidele pentru oameni în secțiile de votare”.