Ionel Dancă (FD), despre cazul Dianei Șoșoacă: Ceea ce a decis CCR este corect. De unde până unde apărăm principiile ordinii constituționale în forma lui Șoșoacă? (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 17:17
Sursa foto: Ionel Dancă / Facebook

Deputatul Ionel Dancă (Forța Dreptei) a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă, privind candidatura la alegerile prezidențiale.

„Curtea Constituțională trebuie să apere ordinea constituțională”

Dancă afirmă că decizia Curții este corectă, subliniind că, deși Curtea are „păcatele ei”, judecătorii trebuie să apere ordinea constituțională, iar Șoșoacă, prin acțiunile sale, atacă această ordine.

“Din punctul meu de vedere și al multor colegi din partidul Forța Dreptei, ceea ce a decis Curtea Constituțională este correct. Nu se poate!

Deci Curtea Constituțională, e adevărat, are păcatele ei, cu judecătorii care sunt, numiți politic, vai de mama lor din punct de vedere al competențelor și profesionalismului, în materie juridică constituțională. N-avem nimic de contrazis aici, dar totuși Curtea Constituțională trebuie să apere ordinea constituțională ori doamna Șoșoacă, zi de zi, atacă ordinea constituțională în România, deci nu se poate. De unde până unde apărăm principiile ordinii constituționale în forma lui Șoșoacă? Adică, totuși, mi se pare că ceva … nu știu, sincer, vă spun, eu nu sunt jurist, dar mi se pare așa, ca simplu cetățean, mi se pare ceva, nu știu, parcă suntem hipnotizați, într-un fel, sau speriați de de ceva anume. Sigur că precedentul e periculos, da, eu sunt de acord, dar discutăm concret despre doamna Șoșoacă, care atacă zi de zi ordinea constituțională a României, amenință cu omorârea parlamentarilor, cu desființarea Parlamentului. Nu se poate face așa ceva!”, a precizat Ionel Dancă.

(…) Nu s-a ajuns la acele instrumente legale. Slavă Domnului, această Curte Constituțională mult hulită pe care nici eu nu o simpatizez, n-am nicio apreciere pentru ea pentru tot ceea ce face, de data aceasta a avut dreptate, domnule! Șoșoacă nu are ce candida, domnule!”, a mai adăugat deputatul.