Ionel Blănculescu, despre numirea lui Teodor Meleșcanu la șefia SIE: Reprezintă o mare garanție și pentru mediul economic

Publicat: 27 02. 2012, 23:02

Consultantul financiar Ionel Blănculescu a vorbit, luni, la emisiunea „Ultimul cuvânt”, difuzată de B1 TV, despre numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Serviciului de Informații Externe, precizând o asemenea decizie reprezintă „o garanție” și pentru mediul economic.

M-am uitat în atribuțiile SIE să vedem cum afectează un astfel de serviciu activitatea economică (…). Am ajuns la concluzia că un om foarte bine pregătit,…respectat pe plan internațional și național, ar reprezenta pentru mediul economic o garanție (…)”, a declarat analistul.

Ion Blănculescu consideră că după plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, președintele avea „responsabilitatea” numirii în funcție a unei personalități cel puțin la fel de competente ca actualul premier.

Eu cred că este de apreciat că o astfel de personalitate reușește să ocupe un post de o asemenea importanță, în special după plecarea unui om de foarte mare valoare, și anume primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu, care deja ridicase foarte mult ștacheta acestui Serviciu de Informații Externe. Din punct de vedere al președintelui României exista și o mare responsabilitate a numirii unei personalități care măcar să se situeze la nivelul predecesorului”, a mai spus consultantul.

Consultantul financiar consideră că actualul premier și recent numitul șef SIE vor urmări cu succes interesele României la Bruxelles.

Iată că acum avem o garnitură de oameni foarte bine pregătiți în persoana primul ministru și a șefului SIE, care cu certitudine vor avea grijă de interesul economic al României la Bruxelles”, a mai spus Blănculescu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunțat, luni, că a acceptat propunerea preşedintelui Băsescu de numire la conducerea SIE, precizând că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Ionel Blănculescu, despre numirea lui Teodor Meleșcanu în fruntea SIE

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />