Ion Iliescu: Locul lui Adrian Năstase este în PSD

Publicat: 18 03. 2013, 11:49

Ion Iliescu, a afirmat, luni, că locul lui Adrian Năstase este în PSD, adâugând că până la pronunţarea deciziei nu doreşte să facă alte comentarii.

Întrebat dacă Adrian Năstase îşi poate regăsi un loc în PSD după ce va fi eliberat, preşedintele de onoare al partidului a afirmat categoric.

„De ce nu? Sigur. Lăsaţi să se aşeze lucrurile şi funcţie de asta…”, a spus Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

Liderul de onoare al PSD a arătat că nu doreşte, însă, să facă speculaţii referitoare la ceea ce se va întâmpla la Congresul PSD din aprilie.

Întrebat dacă revenirea lui Năstase în PSD se va face la acest Congres din aprilie, Iliescu a spus: „Poate, nu ştiu. De ce să facem speculaţii?”.

În ceea ce priveşte oportunitatea revenirii lui Năstase în PSD, Iliescu a arătat că social-democraţii vor judeca aşa cum trebuie, având în vedere calităţile lui Năstase.

„E un om cu merite pe care nimeni nu le poate contesta şi cu calităţi deosebite. Nu-s mulţi politicieni în această ţară care să aibă pregătirea, orizontul, experienţa unui om ca Năstase. Vor judeca fiecare aşa cum trebuie”, a spus Iliescu.

Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD va rămâne neocupat până când Adrian Năstase va decide dacă doreşte să îşi reia această funcţie sau să renunţe la această calitate, a declarat premierul Victor Ponta.

Adrian Năstase a fost adus, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, care urmează să ia o decizie definitivă privind cererea acestuia de eliberare condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calităţii”. (Detalii AICI)