Ion Iliescu își serbează ziua onomastică în familie: „De această dată m-a felicitat și preşedintele Băsescu”

Publicat: 07 01. 2012, 12:48
Foto: cotidianul.ro

Ion Iliescu rupe în acest an tradiţia: nu-şi mai serbează cu oaspeţi ziua onomastică. Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat sărbătoreşte Sfântul Ion, în familie. Încă de dimineaţă, a primit numeroase mesaje de felicitare de la prieteni şi admiratori. L-a sunat chiar şi preşedintele Traian Băsescu.

În anii trecuţi, biroul lui Ion Iliescu din strada Atena era plin de colegi de partid, prieteni şi admiratori veniţi să-l felicite, să-i aducă daruri şi să-i ureze sănătate. Onomastica organizată de fostul şef al statului devenise tradiţie. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat:

Stau acasă. De fapt, îmi luase de lucru, că am nişte materiale…Lucrez la nişte lucruri…Şi, vroiam să lucrez. Dar, acum fac de serviciu la telefon”, a spus Ion Iliescu.

Numai prietenii foarte apropiaţi au privilegiul să îl felicite personal pe preşedintele Iliescu: „Mai vin la mine, mai apropiaţi, aşa, de suflet. Ei vin fără să îi invităm”.

Şi Traian Băsescu a ţinut să-i transmită urări de bine: „Şi de astă dată m-a felicitat preşedintele Băsescu. Am primit și un buchet de flori, da”.

Fostul preşedintele a fost impresionat de mesajele venite din partea oamenilor pe care nu îi cunoaşte.

„Mai adineauri am vorbit cu o doamnă din Carei. Un mesaj simplu, din partea familiei, dar cu multă simţire. Astea sunt …deosebite. Din cunoştiinţele vechi cu care am fost la Iaşi, la Timişoara, în domeniul apelor, suntem o breaslă unită, şi comunicăm între noi”, a mai spus Iliescu.

De Sfântul Ion, Ilescu a făcut urări şi celorlalţi români care poartă acest nume:

Fostul preşedinte al României se gândeşte să serbeze cu invitaţi ziua de naştere pe 3 martie.