Ion Iliescu: Dacă secuii și-au făcut un steag al lor, să fie sănătoși. Nu trebuie să ne provoace mari emoții

Ion Iliescu: Dacă secuii și-au făcut un steag al lor, să fie sănătoși. Nu trebuie să ne provoace mari emoții

Președintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat marți, că arborarea steagului secuiesc nu ar trebuie să promovoace emoții mari românilor, spunând că secuii nu au decât să fie „sănătoși”.

„Asta nu trebuie să ne provoace emoţii foarte mari. Au decis ei să-şi facă un steag al lor, al secuilor, foarte bine, să fie sănătoşi. Au administraţie proprie, unde sunt majoritari, în juedeţele respective, chiar şi în altele. Noi din asta nu am făcut o problemă, am căutat să găsim soluţia raţională”, a spus fostul șef al statului.

Ion Iliescu a mai spus că nu este ceva nou în istoria României ca relaţiile dintre cele două țări să fie marcate de stări sentimentale şi nu numai, care au alimentat neîncredreea reciprocă.

În opinia sa, începând cu 1990, România a gestionat bine această temă, transmite Mediafax.

„Amintiţi-vă că elemente interesate în a provoca stări tensionale au fost mai tot timpul în aceşti ani. În 1990 a fost primul mare conflict în Târgu Mureş. Oamenii de la bază, români, maghiari de la oraşe, sate, au convieţuit bine, s-au înţeles şi respectat reciproc. Oamenii înţelepţi, cu cap, echilibraţi îşi dau seama că asta nu serveşte nici unora, nici altora”, a mai spus Iliescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`