Ion Iliescu a depus flori la sicriul lui Radu Câmpeanu și a depănat amintiri despre campania din 1990: "Cea mai frumoasă dezbatere politică a candidaţilor. A fost şi un spectacol şi o şcoală politică"
Duminică a avut loc slujba de înmormântare a primului președinte al PNL de după 1990, Radu Câmpeanu. Cu o zi înainte, sâmbătă, trupul neînsuflețit a fost depus la Senat și numeroase figuri politici au fost prezentate pentru a-și lua rămas bun.
Printre aceștia s-a numărăt și fostul președinte Ion Iliescu, cel care l-a învins pe Radu Câmpeanu în alegerile prezidențiale din 1990. Acesta a depus un buchet de flori și a semnat în cartea de condoleanțe, iar apoi a dat declarații presei în care a vorbit despre istoria sa persoanală cu Radu Câmpeanu și campania electorală din 1990.
"Am ţinut să exprim nişte gânduri calde, la adresa domnul Câmpeanu,cu care am avut o conlucrare pe care am apreciat-o amândoi. Ne-am cunoscut în ianuarie 1990, am contribuit împreună la construirea unei structuri politice adecvate vremii, când a apărut explozia de partide politice, după deccretul lege din 31 ianuarie şi la 1 februarie erau deja 30 partide constituite. Atunci am avut o primă întâlnire cu preşedinţii celor 30 de partide, şi am constituit CPUN-ul. A fost o găselniţă potrivită pentru vremea respective.
Domnul Câmpeanu a fost vicepreşedintele acestui organism" a povestit Iliescu, conform gandul.info.
Fostul preşedinte a afirmat că a avut tot timpul "contacte nemijlocite" cu Radu Câmpeanu, s-au "apreciat reciproc şi a rămas o relaţie de prietenie reală şi de stimă reciprocă".
Ion Iliescu a mai spus că îşi aminteşte de campania prezidenţială din 1990, unde unul dintre contracandidaţii săi a fost Radu Câmpeanu, ca despre "cea mai frumoasă campanie electorală", iar dezbaterea televizată dintre el, Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu a numit-o "cea mai frumoasă dezbatere politică a candidaţilor la funcţia supremă în stat".
"Rămâne, cred, în istorie, cea mai, era prima data când vedea lumea aşa ceva. O dezbatere liberă, a trei candidaţi la preşedinţia ţării. A fost şi un spectacol şi o şcoală politică, pentru noi, dar şi pentru cetăţeni. Deci, am trăit o istorie comună cu domnul Câmpeanu şi de aceea între noi s-a stabilit o relaţie de stimă reciprocă şi de respect", a mai susţinut Iliescu.