Ion Cristoiu: "Victor Ponta i-a scris lui Klaus Iohannis discursul de la CSM"

Publicat: 07 01. 2015, 11:01

După discursul pe care l-a ținut în cadrul ședinței CSM de marți, președintele Iohannis a fost aspru criticat de opinia publică pentru afirmațiile referitoare la scurgerile de informații din dosare. Într-un articol pe blogul personal, Ion Cristoiu susține că “Victor Ponta i-a scris lui Klaus Iohannis discursul de la CSM”.

„Jurnaliștii radicali față de Corupție au sesizat și criticat din acest pasaj doar atacul lui Klaus Iohannis la adresa scurgerilor din dosare, toți invocînd inițiativa de tristă amintire a unui lider PSD. Nimeni n-a observat însă că pentru prima oară în discursul unui președinte la CSM a dispărut invocarea rolului istoric pe care îl are Justiția în lupta împotriva corupției. Nimeni n-a observat însă că președintele prea mult ales a reluat, apelînd la abstracțiunile limbajului de lemn, toate criticile aduse de liderii USL, în frunte cu Victor Ponta, la adresa felului în care Justiția luptă împotriva corupției”, scrie jurnalistul.

Potrivit Constituției, șeful statului nu este membru CSM, iar participarea sa la aceste ședințe nu poate fi decât pentru ca opinia publică să afle cum vede el Justiția în cadrul societății. Pornind de la această premisă, jurnalistul amintește de Traian Băsescu, care “s-a deplasat la ședințele CSM, timp de 10 ani, pentru a pune și repune pe tapet misiunea istorică a Justiției în lupta împotriva marii corupțiii”

„Traian Băsescu a socotit că adversarii de moarte ai Justiției independente sunt politicienii corupți. Presiunea politicului asupra Justiției a început în clipa cînd Justiția a îndrăznit să-i înhațe pe politicienii corupți de la înalt nivel. Tot sub semnul unei realități postdecembriste – timorarea Justiției de către ștabii politici – Traian Băsescu a încurajat Justiția să-și arate mușchii”, mai scrie jurnalistul.