Ion Cristoiu: Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși: Cum apar procurorii DNA ca niște plîngăcioși de tot rîsul

Publicat: 11 09. 2017, 08:13

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de luni", de pe blogul său, despre reforma în justiție propusă de ministrul Tudorel Toader și reacția șefei DNA privind acest lucru.

Cristoiu atrage atenția de ce este importantă experiența în magistratură, despre care afirmă că șefa DNA ar trebui să o salute.

"Miercuri, 6 septembrie 2017, Codruța Kovesi a făcut un tur al presei sale de casă, pentru a ataca, în cadrul unor interviuri gen Să facem gazetărie cîntînd Legile Justiției propuse de Tudorel Toader.

(…) Unul dintre instrumentele prin care Deep State a pus mîna pe putere în România ultimilor ani l-a constituit invocarea nevoii de a promova tineri în magistratură. Prin tineri, mai ales la DNA, se înțelegeau însă niște aventurieri lipsiți nu numai de scrupule, dar și de experiență profesională, gata să îndeplinească toate ordinele de Poliție politică primite de la SRI prin Codruța Kovesi. Orice om normal, altfel spus, orice om care nu e TeFeList, își dă seama că nu poți lăsa soarta unui om – un dosar, o sentință schimbă un destin – pe seama unuia cu caș la gură. Cu toate acestea, știind că numai cu aventurieri poate face Poliție politică, șefa DNA contestă prevederea corectă din Legile Justiției. Dacă ar fi o șefă a DNA și nu un bulan al Sistemului, Codruța Kovesi ar trebui să salute aducerea în magistratură a unor oameni cu o deosebită experiență profesională. Ea se trădează însă în folosirea aventurierilor prin cruciada împotriva prevederii privind vîrsta

(…) Să nu știe Codruța Kovesi că judecătorul decide și în funcție de viață? Firește că nu știe. Cînd să fi aflat dacă ea a fost promovată ditamai procurorul general al Republicii cînd nu anchetase nici măcar un furt de rufe de pe frînghie?", notează jurnalistul în "Gândul de luni".