Ion Cristoiu: O posibilă eliberare a lui Dan Voiculescu ar fi trecută în contul lui Klaus Iohannis

Publicat: 06 01. 2015, 11:19

În contextul judecării contestației în anulare depusă de Dan Voiculescu la condamnarea la 10 ani închisoare, Ion Cristoiu, într-un articol pe blogul personal, susține că nu doar Voiculescu ar trebui să aibă emoții ci și președintele în exercițiu deoarece o eliberare a omului de afaceri „ar fi trecută în contul lui Klaus Iohannis”.

„Românii sunt convinși că au intrat în Regimul Klaus Iohannis. Chiar dacă Justiția e independentă, eliberarea lui Dan Voiculescu după plecarea lui Traian Băsescu și venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, va fi trecută în contul lui Klaus Iohannis. Atît de simpatizanții, cît și de dușmanii lui Dan Voiculescu. De aceea spun că Klaus Iohannis ar trebui să aibă emoții”, scrie jurnalistul.

Tot cu privire la contestația pe care instanța o va judeca marți, Cristoiu mai adaugă că ea nu se bazează pe nicio dovadă ivită după condamnare, iar motivul depunerii ei ar fi că “una dintre judecătoare se uita urît la el”.

„În cazul Dan Voiculescu, un complet al Corupției, alcătuit din Viorica Costiniu și Dan Lupașcu, a acceptat contestația lui Dan Voiculescu, deși ea nu se baza pe nici o dovadă ivită după condamnare. Dan Voiculescu contesta o sentință dată de un complet al Curții de Apel București pe motiv că una dintre judecătoare se uita urît la el! După amînarea din 11 noiembrie 2014, Completul de la Curtea de Apel a fost cît pe-aici să facă praf sentința dată de colegii de la Curtea de Apel. Pentru că o judecătoare s-a opus deciziei de eliberare asumată de Dan Lupașcu, s-a ajuns la un complet de divergență. O a treia judecătoare va înclina marți balanța în favoarea sau în defavoarea lui Dan Voiculescu”, mai scrie jurnalistul.