Ion Cristoiu: Mesajul lui Iohannis privind Justiția a fost înțeles de corupți ca un îndemn la blândețe în relația cu ei

Publicat: 08 01. 2015, 14:49

Corupții din România au sesizat cu maximă exactitate adevărata semnificație a mesajului dat Justiției de președinte, în cadrul ședinței CSM, și anume, ca aceasta să fie mai delicată cu ei, notează jurnalistul Ion Cristoiu într-un articol pe blogul său.

Că a vrut sau nu (eu cred că a vrut, deoarece Klaus Iohannis se dorește un iliescian președinte pentru liniștea noastră), Discursul de la CSM a fost receptat de corupți și de acoliții lor din presă drept un mesaj de punere a Justiției cu botul pe labe. Salvele de laude trase de Antena 3 mi se par din acest punct de vedere semnificative. Artileria corupților din România a sesizat cu maximă exactitate adevărata semnificație a Mesajului dat Justiției de către noul Președinte al României: Fii mai delicată cu corupții!”, scrie Cristoiu.

Referitor la problema scurgerilor informatice din dosare, la care a făcut referire Iohannis, Cristoiu susține că ele sunt doar “preocuparea liderilor PSD și a televiziunilor de propagandă ale Executivului”.

Problema pericolului întruchipat de apariția în presă a unor documente din dosarele de corupție există, dar ea nu e în acest moment decît preocuparea liderilor PSD și a televiziunilor de propagandă ale Executivului. Cîtă vreme ea face preocuparea de căpetenie a premierului Victor Ponta, măcar de dragul echilibrului în statul român, Klaus Iohannis n-ar fi trebuit s-o pună în mesajul de la CSM, mesaj de debut al programului său în materie de Justiție”, mai scrie Cristoiu.

Totodată, în articolul publicat, Cristoiu subliniază faptul că Iohannis “n-a venit la CSM pentru a da publicității un eseu despre locul și rolul Justiției în societatea românească de azi”.

El a venit pentru a prezenta principalele sale exigențe față de Justiție, considerate drept comandamente ale societății momentului actual față de Justiție.Fără a sufla un cuvînt despre locul și rolul Justiției în eradicarea corupției la nivel înalt, Klaus Iohannis a găsit de cuviință să atragă atenția Justiției asupra unor posibile abuzuri în lupta împotriva Corupției”, notează jurnalistul.