Ion Cristoiu: Iohannis are o părere atât de bună despre el, încât se crede nu la Palatul Cotroceni, ci la Palatul Regal

Publicat: 23 01. 2015, 14:08

Klaus Iohannis a acordat, joi seara, al doilea interviu televizat în calitate de preşedinte, după cel dat unui post local din Sibiu.

Deşi în interviul de peste o oră pentru Realitatea TV, realizatorul Rareș Bogdan nu a reuşit să scoată de la Klaus Iohannis nici cea mai mică critică la adresa guvernului condus de Victor Ponta, presa de a doua zi a vuit că președintele a declanșat campania de răsturnare a guvernului Ponta.

“O clipă am avut impresia că ne-am uitat – eu și născătorii acestor știri – la două emisiuni diferite. De unde și până unde s-a ajuns la aceste știri senzaționaliste trase de păr dintr-un interviu care a fost o bla-bla-geală tristă de la un capăt la altul, cu excepția pauzei de Publicitate, singurul moment interesant din înșiruirea de scrâșneli ale lui Klaus Iohannis?”, se întreabă Ion Cristoiu în editorialul de astăzi.

Considerându-l un “chibiț electoral al PNL” pe Rareş Bogdan, Cristoiu subliniază, prin şirul întrebărilor în care se lansează, “răspunsurile de complezenţă ale lui Iohannis la întrebările de complezenţă ale lui Bogdan”: “Ce-a spus Klaus Iohannis la insistențele de chibiț electoral ale lui Rareș Bogdan, venit la Cotroceni cu mandat de la Alina Gorghiu și de la Vasile Blaga să smulgă făgăduiala unei aduceri la ciolănel a PNL pe stil nou? Că-și dorește, desigur, un Guvern PNL, un guvern al Său, dar că nu e misiunea Președintelui să schimbe guverne.
Păi, fraților și cumnaților, ce voiați să răspundă Klaus Iohannis? Că-și dorește un Guvern PSD? Ca toate răspunsurile la întrebările de complezență ale lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis a răspuns tot de complezență.”

Cristoiu e de părere că, în întreg interviul de joi seara, Iohannis nu a făcut altceva decât să “mestece clișee din limbajul de lemn al democrației, evitând cu brio orice punct de vedere personal. O bla-bla-geală tristă practicată de un președinte care are o părere atât de bună despre el, încât se crede nu la Palatul Cotroceni, ci la Palatul Regal”, încheie cunoscutul ziarist.