Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre vremea în care „România era o democrație autentică, impusă de popor, și nu o democrație de republică bananieră, impusă de Ambasada SUA la București”.
Ion Cristoiu a precizat că este un nostalgic al vremurilor comuniste în lucrurile bune și pe care capitalismul românesc sălbatic ar fi trebuit să le preia, iar printre acestea enumeră și egalitatea a de șanse.
Jurnalistul a mai spus că este mai ales un nostalgic al vremurilor postdecembriste, deoarece în acea perioadă „România era o democrație autentică, impusă de popor prin alegeri libere şi corecte, și nu democrația de republică bananieră de acum, impusă de Ambasada SUA, noul nostru Frate mai Mare prin sergenții majori din Instituțiile de forță”.
„Alegerile libere și corecte desemnau miniștrii, liderii partidelor, vedetele vieții politice.
Azi desemnează în locul lor etern numita Codruța Kovesi, cea mai puternică femeie din România”, a mai precizat Ion Cristoiu.
Marţi, la puțin timp după ce „Vasile Dâncu a proclamat drept un moment astral în viaţa sa, de însemnătatea Debarcării în Normandia pentru Coaliţia antihitleristă – şi anume Şansa de a-i vedea Faţa Majestăţii Sale, Klaus Iohannis, în direct şi la orele dimineţii, premierul Dacian Cioloş a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, remanierea a patru membri ai din Guvernului zis şi tehnocrat”.
În trecut, un astfel de eveniment zguduia scena politico-mediatică care o făcea să vibreze seismic. Mai mult, liderii partidelor de Opoziţie convocau imediat conferinţe de presă pentru a se întreba asupra motivelor care au dus la schimbaae a patru miniştri din Guvern.
Cu toate acestea, în prezent, Liviu Dragnea, liderul Opoziţiei întruchipate de PSD, „s-a mulţumit să ne informeze că înainte de a face anunţul premierul i-a dat un telefon pentru a-l avertiza să nu fie surprins”.