Ion Cristoiu: Este absolut greșit să spunem că Victor Ponta a plecat din funcția de președinte al PSD. S-a autosuspendat, iar postul nu s-a vacantat (VIDEO)

Ion Cristoiu: Este absolut greșit să spunem că Victor Ponta a plecat din funcția de președinte al PSD. S-a autosuspendat, iar postul nu s-a vacantat (VIDEO)

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii Ultimul cuvânt de pe B1 TV, moderată de Cătălin Striblea, că Victor Ponta nu și-a dat demisia, ci și-a securizat funcția.

Cristoiu explică de ce nu se poate vorbi despre o plecare a lui Ponta din fruntea partidului, arătând că nu există o demisie scrisă, iar autosuspendarea, conform articolului 28 din statutul PSD, nu este echivalentă cu pierderea funcției.

„Este absolut greșit să spunem că Victor Ponta a plecat din funcția de președinte al PSD. Domnul Victor Ponta s-a autosuspendat. Există articolul 28 din statutul PSD care dă posibilitatea autosuspendării din calitatea de membru. Același articol spune că la revenirea în partid, la încetarea situației de incompatibilitate, perioada de autosuspendare va fi considerată vechime în partid. Deci, autosuspendarea este considerată, și în cazul lui Ponta, vechime ca președinte al PSD. Demisie înseamnă demisie, adică scris și vacantarea postului, iar postul nu s-a vacantat. Conduce ca președinte interimar, ba chiar din cate am înțeles de la doamna Rovana Plumb, va participa și la ședințele PSD. Teoretic, e situația când încă era plecat în Turcia în raport cu partidul.

Să considerăm acest moment lipsit de importanță. Este o lovitură politică dintr un plan de relansare politică”, a spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Ponta nu a plecat de la șefia PSD. Postul nu s-a vacantat

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`