Ion Cristoiu: Doar o lovitură de stat dată de Binomul SRI-DNA ar mai putea aduce PNL la Guvernare, dar ar fi o nenorocire pentru liberali

Publicat: 16 04. 2015, 09:39

După instalarea președintelui Klaus Iohannis în fotoliul de Palatul Cotroceni, liberalii se tot pregătesc să răstoarne Guvernul Ponta și să preia frâiele puterii Executivului, fapt despre care jurnalistul Ion Cristoiu scrie că doar o lovitură de stat dată de Binomul SRI-DNA ar mai putea aduce PNL la guvernare, dar acest lucru ar însemna o “nenorocire” chiar pentru liberali.

Dacă ținem cont de nesimțirea democratică a Binomului SRI-DNA, nu-i exclus ca PNL să vină la putere în urma unei acțiuni în forță a DNA (inculparea lui Victor Ponta sau arestarea lui Gabriel Oprea), acțiune patronată din înălțimea peretelui pe care stă atîrnat de la alegeri încoace de Tabloul surîs Klaus Iohannis. O asemenea manevră, pe lîngă caracteru-i anticonstituțional, echivalentă tentativei de lovituri de stat care a fost Suspendarea lui Traian Băsescu din vara lui 2012, ar fi o nenorocire chiar pentru PNL”, scrie Ion Cristoiu pe Evenimentul Zilei.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, PSD ar trece în Opoziție, dar nu oricum, ci avantajat enorm de imaginea de victimă a unei lovituri de forță date de Structuri, de imaginea de partid care a redus TVA-ul la alimente, de imaginea de partid care nu mai apără corupții și de imaginea de partid emorm, curățat de baroni locali.

Acesta este și motivul pentru care jurnalistul consideră că o astfel de mișcare din partea Binomului SRI-DNA ar fi devastatoare pentru liberali.

Dacă PSD e înlăturat de la guvernare printr-o lovitură de stat dată de Binomul SRI-DNA, își imaginează cineva că alegerile de la anul vor avea un alt cîștigător decît PSD?!”, se întreabă retoric Cristoiu.

Despre rolul pe care SRI-DNA l-a avut în victoria lui Klaus Iohannis din noiembrie 2014, Cristoiu notează că este una dintre cele mai mari conspirații din istoria postdecebristă a României.

Victoria lui Klaus Iohannis e rodul uneia dintre cele mai mari Conspirații din istoria postdecembristă a României. În această conspirație Binomul SRI-DNA, puternic sprijinit de Înalta Curte de Casație și Justiție,  a jucat un rol crucial. Ne reamintim cu toții de perdeaua de fum creată de asaltul DNA pentru ca practic să nu ne dăm seama că e campanie electorală și astfel să nu vrem să încercăm cu deștul ambalajul de carton  numit candidatul Klaus Iohhannis. Știind acest adevăr, liderii PNL au așteptat și așteaptă ca Binomul SRI-DNA să-i aducă la Putere prin aceleași mijloace folosite pentru parvenirea lui Klaus Iohannis”, mai scrie jurnalistul.