Ion Cristoiu, despre demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR: Nu mă așteptam. Acum se pune problema reconstruirii partidului. Fără Oprea, UNPR poate fi oricând un aliat pentru PNL (VIDEO)

Ion Cristoiu, despre demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR: Nu mă așteptam. Acum se pune problema reconstruirii partidului. Fără Oprea, UNPR poate fi oricând un aliat pentru PNL (VIDEO)

Ion Cristoiu a comentat, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR. Jurnalistul a declarat că nu se aștepta la acest gest și susține că în acest comntext se pune problema reconstruirii partidului.

”Nu mă așteptam. Domnul general a susținut că este nevinovat în mai multe rânduri. Oricâte anchete penale ar fi fost, nu văd niciun motiv de demisie. Domnul Dragnea e condamnat cu suspendare în primă instanță și totuși a ajuns președintele PSD. Lucrul ăsta mă surprinde cel puțin din punctul de vedere al bărbăției pe care o afișa Gabriel Oprea. Nu e vorba că a demisionat pentu că UNPR a scăzut în sondaje în urma imaginii proaste a lui Gabriel Oprea și poate să fie explicația că Oprea și-a dat seama că UNPR e pe ducă și că decât să îl conducă domnia sa la cimitir, mai bine să îl conducă alții”, a comentat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR

#DIRECT_ONE_7wnjbr#

”Acest partid este o creație artificială. Era ca partidul lui Dan Voiculescu, întotdeuana s-a aliat cu alții. Indiferent cine va fi, acest partid trebuie recreat, sigur că în anumite localități a câștigat UNPR, dar nu ca partid, ci prin personalități. Trebuie regândit în așa fel încât el să existe fără domnul Gabriel Oprea care ținea legătura și cu alte instituții. Demisia este o nenorocire pentru partid pentru că partidul a depins crucial de Gabriel Oprea. Acum se pune problema reconstruirii partidului ca să poată candida pe cont propriu”, este de părere jurnalistul.

”Domnul Oprea, pentru acest partid construit artificial era cel care garanta diferiților lideri imunități, putere. În ultimul timp, a început o campanie evidentă, nu numai de compromitere a lui Gabriel Oprea, dar și pentru scoaterea din sistem a unor oameni care contau ca fiind ai lui Oprea. Și atunci, odată cu măseaua numită Gabriel Oprea, se scoate tot maxilarul. În aceste condiții partidul este terminat”, a mai spus Cristoiu.

Jurnalistul apreciază că după demisia lui gabriel oprea putem asista la la o alianță între PNL și UNPR.

”Eu cred că această operațiune, domnul Oprea nu a făcut-o chiar cu inima împăcată. Probabil a fost o negociere. În ultimul timp este o curtare a acestui partid de către PNL. Era foarte greu acum ca UNPR să divorțeze iar de PSD și să se arunce în brațele PNL, mai ales că UNPR era legat de imaginea lui Gabriel Oprea. Pariez că fără Gabriel Oprea, UNPR va fi virgin pentru domnii de la PNL și o să vedeți un nou concubinaj, pentru că fără Gabriel Oprea, UNPR poate fi oricând un aliat pentru PNL. Marea problemă a PNL era că, prin Gabriel Oprea, UNPR era de pe șoseaua de centură. Acum, prin plecarea lui Oprea, UNPR e chiar un partrid curat, cinstit, integru. După părerea mea, e mai ușor pentru PNL să înghită această alianță”, a precizat Cristoiu.

”Domnul Gabriel Oprea e o creație, în momentul în care creația scapă de sub control, i se taie cordonul ombilical, cablurile. Domnului Oprea i s-au tăiat cablurile și el a redevenit ce a fost înainte”, a conchis Ion Cristoiu.

Gabriel Oprea a demisionat joi de la șefia UNPR, interimatul urmând a fi asigurat de primarul Sectorul 2. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`