Ion Cristoiu, despre avizarea procurorilor șefi: Cred că CSM va devansa acest proces

Publicat: 05 04. 2013, 22:39

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat vineri, în emisiuneaDiscuția săptămânii, de pe B1 TV, că CSM va devansa procesul de examinare, intervievere și avizare a procurorilor șefi.

Secția pentru procurori a anunțat calendarul pentru examinarea, intervievarea și avizarea candidaților, urmând ca abia la 3 iunie să se transmită avizele către Ministerul Justiției.

”Văzând comunicatele Ambasadelor SUA și Marii Britanii, care sprijină procesul în curs din România, era greu de presupus că se va schimba ceva. CSM probabil că va aduce mai devreme acest proces, pentru că, după părerea mea, este lungit mult și nu are niciun rost”, a afirmat Ion Cristoiu.

Totodată, premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, în calitate de ministru al Justiției, că cere devansarea calendarului propus de Consiliul Superior al Magistraturii privind intervievarea candidațior propuși pentru funcțiile de procurori șefi.

Ponta își motivează rugămintea adresată secției de procurori a CSM, spunând că este necesară stabilirea unei conduceri a Ministerului Public. (Detalii AICI)

De asemenea, Ambasada Statelor Unite și cea a Marii Britanii salută nominalizările făcute de ministrul interimar al Justiţiei la parchete. Oficialii îndeamnă ca premierul, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, şi CSM să continue să colaboreze pentru a ajunge cât mai rapid posibil la un acord în ceea ce priveşte aceste posturi. (Detalii AICI)

Ion Cristoiu: Cred că CSM va devansa procesul de avizare a procurorilor șefi

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: