Ion Cristoiu, despre alegerile locale: Dacă învinge Gabriela Firea sau Cătălin Predoiu vom spune c-a învins PSD sau PNL. Dacă învinge Nicuşor Dan vom spune pur şi simplu c-a învins Nicuşor Dan

Ion Cristoiu, despre alegerile locale: Dacă învinge Gabriela Firea sau Cătălin Predoiu vom spune c-a învins PSD sau PNL. Dacă învinge Nicuşor Dan vom spune pur şi simplu c-a învins Nicuşor Dan

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre alegerile locale, care vor avea loc pe 5 iunie 2016.

Ion Cristoiu a declarat că își dorește pentru bucureșteni un primar care ar fi potrivit pentru toți cetățenii. „Eu însă cred că bucureştenii, trăitori neputincioşi într-un oraş de care nu se mai ocupă nimeni, au nevoie de un candidat care să le garanteze prin întreaga-i personalitate că va lua în mîini hăţurile complicatei administraţii municipale şi pînă cînd nu-şi va îndeplini Proiectul nu-şi va găsi liniştea.
Din acest punct de vedere, mai ales în al doilea mandat, Sorin Oprescu a lăsat impresia unui om care uitase că e primarul Bucureştilor. Se ocupa de toate, numai de Bucureşti, nu.
Deocamdată – i-am zis lui Robert Turcescu – singurul candidat care se înscrie în această fişă a postului e Nicuşor Dan”.

Jurnalistul își păstrează opțiunea pentru Nicușor Dan, chiar dacă a trecut aproape o lună de când a început campania electorală.

La una dintre confruntările electorale, difuzată de B1TV, au participat Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL) şi Nicuşor Dan (USB).

Nicușor Dan s-a înscris deja între primii trei candidaţi care contează, alături de cei doi candidaţi ai principalelor partide din România.

„Nicuşor Dan a răspuns cu o libertate care m-a sedus. În nici un moment n-am simţit în răspunsurile sale acea trimitere automată pe care o face un lider politic la Programul Partidului, la alianţele Partidului, la hachiţele şefilor, în clipa cînd trebuie să răspundă la o întrebare concretă din spaţiul social-politic”, a precizat Ion Cristoiu.

Atacurile care au apărut în presă la adresa lui Nicușor Dan au vizat mai ales corupția. „Nicuşor Dan e un autentic candidat independent, un tip care s-a înscris în bătălia pentru Capitală, deoarece doar cîştigînd această bătălie îşi poate concretiza ideile despre Bucureşti, formate în zece ani de Bătălie ONG-istă pentru Bucureşti”, a mai precizat jurnalistul.

În cazul în care ar învinge Gabriela Firea sau Cătălin Predoiu ar însemna victoria PSD sau PNL, iar dacă Nicușor Dan ar fi câștigătorul, „vom spune pur şi simplu c-a învins Nicuşor Dan”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`