Ion Cristoiu: „Dacă va ajunge premier după alegeri, nu-i exclus ca Dacian Cioloș să facă Unirea cu Basarabia sau să mute în Carpați Groapa Marianelor”

Publicat: 29 09. 2016, 09:05
foto:verticalnews.ro

Ion Cristoiu vorbește pe blogul său în Gândul de joi, despre interviul luat de Dan Tapalagă lui Gabriel Liiceanu, pe tema neregulilor din clasa politică postdecembristă.

Gabriel Liiceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că nu se folosește de toate pârghiile puterii pe care le are, în timp ce despre Dacian Cioloș are numai cuvinte de laudă, numindu-l un om sincer și modest.

Cristoiu îl contrazice pe Liiceanu, considerând, că modestia lui Cioloș de a fi refuzat un loc la clasa I în locul unuia la clasa economică, în timpul unui zbor, este nefondată, din moment ce premierul își plătise un loc la cea din urmă clasă.

„A călători la Economic nu înseamnă nici modestie, nici eroism, nici spirit de sacrificiu. Milioane de cetățeni români și străini călătoresc la Economic fără a fi înălțați în slăvi pentru asta de domnul Gabriel Liiceanu”, a scris Ion Cristoiu.

Cristoiu invocă și publicitatea gratuită pe care TVR i-o aduce prim-ministrului, scenarii regizate și anunțate de dinainte, unde, scrie jurnalistul, „Traian Băsescu era maestru”. Totodată, Cristoiu este de acord cu Cioloș în declarația privind faptul că, nefiind premier de nici un an, acesta nu se poate lăuda cu o mare realizare, ironizându-i intențiile.

„Dacă va ajunge premier după alegeri, nu-i exclus ca Dacian Cioloș să facă Unirea cu Basarabia sau să mute în Carpați Groapa Marianelor. Atunci, va trebui, desigur, să scriem despre Dacian Cioloș ca despre statuia ecvestră a lui Carol I din Piața Revoluției.”