Ion Cristoiu: Cine are interes ca Victor Ponta să piardă și președinția partidului?

Publicat: 27 11. 2014, 14:48

Jurnalistul Ion Cristoiu susţine, într-un editorial postat pe blogul personal, că măsurile din ultima perioadă privind legea amnistiei şi graţierii ar putea sta la baza unui plan prin care Victor Ponta să piardă şi şefia PSD şi conducerea Guvernului.

În opinia jurnalistului, PSD a avut o reacţie slabă şi întâziată la anunţul făcut ieri de deputatul Nicolae Păun, din grupul Minorităţilor, privind un nou proiect de lege pentru amnistia şi graţierea anumitor condamnaţi.

„Ca de obicei, PSD a reacționat slab și prea tîrziu. Slab, deoarece, incapabil să se sesizeze diversiunea mediatică, PSD i-a încredințat Gabrielei Firea redactarea unui Comunicat fără percutanță. Prea tîrziu, pentru că între timp știrea revenirii Legii în Parlament ca ținînd de PSD s-a rostogolit în toată presa”, notează Ion Cristoiu.

Ziaristul se întreabă, însă, care este motivul pentru care Nicolae Păun vrea să depună noul proiect al graţierii “tocmai acum cînd PSD reușise cu greu să contracareze imaginea de susținător al grațierii corupților respingînd Legea în Parlament”.

„A făcut-o de capul lui?” se întreabă Cristoiu. „Dacă cineva are interesul ca Victor Ponta să piardă și șefia PSD și a Guvernului, după ce a pierdut alegerile în chip umilitor, tot pentru că acel cineva a vrut asta?”, mai scrie jurnalistul.