Ion Cristoiu: Ca și Stănculescu în decembrie 1989, Ponta "și-a pus piciorul în ghips". Va sta în Turcia până pe 30 iunie, când se încheie activitatea parlamentară (VIDEO)

Ion Cristoiu: Ca și Stănculescu în decembrie 1989, Ponta "și-a pus piciorul în ghips". Va sta în Turcia până pe 30 iunie, când se încheie activitatea parlamentară (VIDEO)
Foto: B1 TV

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, în cadrul emisiunii „Ultimul Cuvânt”, moderată la postul B1 TV de Cătălin Striblea, că Victor Ponta a fugit în Turcia, unde va sta până cel puțin pe 30 iunie, când se încheie activitatea parlamentară și DNA nu mai are cum să-l atace.

„Dacă Ponta era în România am fi aflat ce are, ar fi fost un comunicat oficial, dar așa la o clinică apropiată de familia lui Erdogan, care este supravegheată, nu putem afla nimic. În România dacă se opera erau scurgeri de informații. Dacă spitalul mințea venea Parchetul”, a explicat Cristoiu.

De asemenea, jurnalistul a mai precizat că Victor Ponta nu poate fi convocat de DNA atât timp cât va sta în Turcia.

„Putem afla în ultimul moment că stă până la 30 iunlie, atunci se încheie activitatea Parlamentului și orice tentativă a DNA-ului de a-i arde încă un dosar este mult mai complicată”, a mai spus Cristoiu.

Ca și Victor Stănculescu în 22 decembrie 1989, Victor Ponta „și-a pus piciorul în ghips”, pentru a găsi un pretex pentru a ieși din problemele pe care le are în prezent.

„Printre alte numeroase momente legendare, cu drept legitim de a se înscrie în istoria neamului, decembrie 1989 ne pune pe tavă şi cel al punerii piciorului în ghips de către generalul Victor Stănculescu.

În dialogul cu Dinu Săraru, apărut sub titlul Generalul Revoluţiei cu piciorul în ghips, Victor Stănculescu istoriseşte că fusese chemat de la Timişoara în 21 decembrie 1989, de către Vasile Milea, să se prezinte la Minister. Sosit în Bucureşti la 2 noaptea, 21 spre 22 decembrie 1989, pe drum de la aeroport, şoferul îl lămureşte ce se întîmplase în piaţă. Ajuns acasă, face un duş şi-i spune nevesti că se va duce la minister. Soţia are o reacţie uluitoare, dar salvatoare, dovedind – am spune noi – instinctul confirmat al femeilor:

«Nu pleci! Mai bine îţi dau cu vaza în cap – aveam o vază de cristal – îţi dau cu vaza asta în cap şi te pun jos!».

Cum, probabil, generalul va fi replicat că nu poate să nu se ducă fără riscul de a se trezi în faţa Curţii Marţiale, soţia îi sugerează o soluţie:

«Du-te la spital, la cine este de serviciu, şi găseşte o soluţie acolo, să-ţi facă un control, să-ţi facă o internare, să faci ceva!»

La 5 dimineaţa, Victor Stănculescu merge la Spitalul Militar Central, întreabă cine e medicul de gardă, şi află că e generalul Niculescu, şeful secţiei de Traumatologie. Se duce la el şi-i spune care-i situaţia şi că «nu vreau să ajung acolo, găseşte o soluţie!»

Doctorul era militar. General sub Ceauşescu. La o asemenea mărturisire ne-am aştepta ca interlocutorul să dea curs anumitor şovăieli. I se cerea complicitate la un act de trădare. Doctorul nu pune mîna pe telefon să anunţe şefii, nu-l refuză…. E de acord imediat să rezolve dilema lui Victor Stănculescu, ba chiar găseşte o soluţie:

«Vă pun piciorul în ghips!» Cine îl pune? «Eu!» S-a dus şi a adus nişte feşe cu ghips, a adus un lighean cu apă, la el în cabinet, a încuiat uşa şi mi-a pus piciorul în ghips. Zic: «Ce spun dacă cineva mă întreabă de ce mi l-am pus?» «Spuneţi că aveţi ceva la menisc, şi asta nu poate fi verificat radiologic, aşa… Deci, aveţi… v-am găsit ceva la menisc şi le spuneţi că eu v-am pus ghipsul!»

În timp ce i se punea piciorul în ghips, povesteşte generalul, i-ar fi zis doctorului cam aşa:

«Am senzaţia că se produce o prăbuşire. Nu cred că mai rezistă şi nu vrea să fiu, în nici un caz, chemat să fiu alături de ei».

A avut loc o astfel de discuţie? Nu vom şti niciodată. Pentru că:

«Niculescu a murit, săracul, şi n-a spus niciodată nimic. A plecat în mormînt cu acest moment. Nu s-a lăudat la nimeni, n-a spus la nimeni, nu mi-a mai spus niciodată nimic»”, a spus Cristoiu, potrivit evz.ro.

Ion Cristoiu, despre Victor Ponta care s-a operat în Turcia


Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)