Ion Cristoiu: "Asemenea porcului din viziunea ‘Ndrangheta, PSD nu mai lasă nimic din cadavrul politic al unui fost șef de partid, […] Victor Ponta nu mai e susținut de nimeni"

Publicat: 04 02. 2016, 07:30
foto: monitorulcj.ro

În postarea zilnică de pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu explică traseul politic pe care oricare dintre șefii căzuți ai social-democraților l-au avut, subliniind motivele pentru care, indiferent de speculațiile din media, Victor Ponta nu reprezintă o amenințare pentru Liviu Dragnea.

Cristoiu scrie despre cum media a consemnat activitățile fostului premier și șef de partid, Victor Ponta, ca pe „evenimente de o importanță copleșitoare”, în ciuda faptului că acesta dintăi este de părere că strădaniile celui din urmă sunt în zadar.

Motivația jurnalistului stă în comparația cu traseul politic pe care toți ceilalți șefi căzuți ai PSD l-a avut de-a lungul timpului, în ciuda faptului că acesta este de părere că atenția acordată activității lui Ponta se datorează credinței cum că între fostul prim-ministru și actualul șef al PSD, Liviu Dragnea, s-ar duce „o bătălie pe viață și pe moarte”.

„Deși îl consider pe Victor Ponta, un om politic talentat și chiar un lider de care partidele noastre, conduse de bile de popice, rotunde, pentru a putea fi date de a dura de cine trebuie, am îndoieli serioase că ar mai putea reveni în fruntea PSD”, consemnează Cristoiu.

Jurnalistul compară năravul social-democraților de a-l înfunda pe oricare dintre șefii căzuți cu cel al membrilor fostului Partid Comunist, numind această grupare politică „strămoșul” PSD.

Ion Cristoiu face o paralelă cu obiceiurile Mafiei calabreze de a scăpa de cadavre, prin a le da unor porci înfometați. Un porc înfometat de o săptămână nu lasă nicio urmă, devorând și părul, se arată în citatul utilizat de jurnalist.

„La fel și PSD. Asemenea porcului din viziunea ‘Ndrangheta, PSD nu mai lasă nimic din cadavrul politic al unui fost șef de partid. Sub acest semn, e greu de crezut că Victor Ponta va fi urmat, în încercarea de a încropi ceva, de vreun lider PSD. E suficient să arunci o privire pentru a-ți da seama că fostul premier și fostul președinte de partid nu mai e susținut de nimeni în partid”, este de părere Cristoiu, aceasta fiind motivația lui în a afirma că Ponta nu reprezintă niciun fel de amenințare pentru Dragnea.