Ion Cristoiu: Antena 3 a socotit că prin decorarea lui Octav Bjoza, Klaus Iohannis a decorat și pe deținuții corupți gen Dan Voiculescu

Publicat: 26 12. 2014, 15:04

Jurnaliștii Vladimir Tismăneanu și Mircea Marian și-au exprimat recent mirarea față de gestul lui Klaus Iohannis de a-l decora pe Octav Bjoza, deținut politic, președintela Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România. Cei doi ziarişti au reamintit că Bjoza și-a declarat public în mai multe rânduri admirația față de Mișcarea legionară. Cristoiu e de părere că “președintele Klaus Iohannis trebuie să fie mai atent pe cine decorează, pe cine binecuvântează și pe cine ia în brațe”.

Textele lui Vladimir Tismăneanu și Mircea Marian au fost opinii, și nu invenţii despre politicianul Klaus Iohannis. “Cele două texte, singurele care au cutezat să pună un pic de lămâie în dulceața de agrișe care e azi, în chip grețos, presa despre faptele și vorbele președintelui României, tratat nu ca un demnitar în democrație, ci ca un Sultan în Imperiul Otoman, au făcut tema unei sesiuni de înjurături la Sinteza zilei, emisiunea de predici ținute seară de seară telespectatorilor și invitaților din studio de Mihai Gâdea”, scrie Ion Cristoiu, astăzi, pe blogul său.

Deşi era vorba doar de două texte și acelea mai mult decât politicoase, cei de la Antena 3 au denunțat o linșare a Președintelui Klaus Iohannis. “Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu era imposibil să-i atragi atenția Conducătorului, în scris, că are un fir de ață pe cracul pantalonului. Dacă, totuși, un text în această chestiune ar fi putut apărea în presă, mai mult ca sigur Mihai Gâdea ar fi făcut o emisiune de denunțare publică a linșării Mult Iubitului Conducător”, notează Cristoiu.

Pentru a întări ideea unui linşaj, Gâdea l-a invitat în studio pe proaspătul decorat Octav Bjoza, care a mai fost de multe ori invitat la Antena 3.

Dacă luăm în considerare faptul că Antena 3 a dus înainte de alegeri o campanie de acuzații fără probe împotriva lui Klaus Iohannis și fără dreptul celui acuzat de a răspunde, replica violentă a postului deținut din închisoare de Dan Voiculescu surprinde la o privire superficială, însă la una mai atentă nu, consideră jurnalistul.
Asta deoarece: “prin Antena 3, Dan Voiculescu încearcă o apropiere de Klaus Iohannis în numele unui interes comun: cel de a-l da la fund pe Traian Băsescu. Antena 3 și alte componente ale Trustului Intact i-au cultivat zgomotos pe deținuții politici din perioada comunistă. Nu pentru că pe Dan Voiculescu, fost membru al Securității care i-a hărțuit pe deținuții politici, l-ar încerca remușcările, ci pentru că deținuții politici din perioada comunistă au fost folosiți propagandistic pentru prezentarea lui Dan Voiculescu și a altor corupți celebri din mandatul lui Traian Băsescu drept victime ale Dictaturii lui Traian Băsescu. (…) Antena 3 a socotit că prin decorarea lui Octav Bjoza, Klaus Iohannis a decorat și pe deținuții corupți gen Dan Voiculescu, bocit de dimineață până seara ca o victimă a regimului Traian Băsescu”, concluzionează Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.