Ion Cristoiu: Afirmațiile lui Corlățean privind renunțarea la Schengen au fost regizate. A fost un scenariu bine regizat

Publicat: 03 03. 2013, 21:18

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat duminică, în emisiunea „Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV, că întregul scandal privind Schengen a fost pus la cale de către primul ministru Victor Ponta, care a evitat să facă o declarație privind dezinteresul pentru aderare și a aranjat o discuție în care ministrul de Externe, Titus Corlățean să afirme întâmplător acest lucru.

„Putea să spună Ponta că se poate trăi fără Schengen. Dar l-a pus pe Corlățean nu să facă o declarație de presă, ci să meargă la un taifas, unde a venit vorba de Schengen și acolo a făcut declarația. Ponta a evitat să facă el declarația pentru că era prea înalt. De fapt avem de-a face cu o acțiune pusă la cale, bine regizată, de marketing, de comunicare public”, a spus Cristoiu

„La replica Administrației Prezidențiale, previziblă, a venit Ponta cu o declarație de presă. A fost pus la cale un scenariu, în așa fel încât să se discute acest subiect”, a mai spus jurnalistul.

Germania va împiedica aderarea României și Bulgariei la Schengen, a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, într-un interviu pentru Spiegel. Acesta a precizat că dacă cele două țări vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul său de veto. (Detalii AICI)

Titus Corlăţean, a declarat că o nouă amânare a aderării României la Schengen pe 7 martie va afecta „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Cristoiu, despre scandalul pe Schengen

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: