Iohannis vorbeşte iar despre un nou Guvern: “E posibil ca în 2015, prin schimbări de abordare a grupurilor parlamentare, să se schimbe majoritatea”

Publicat: 28 11. 2014, 15:06
Foto: ziuaveche.ro

Klaus Iohannis a sugerat, vineri, în Republica Moldova, că majoritatea parlamentară se va schimba în 2015.

El a spus că există „suficiente instrumente constituționale care pot fi folosite”, pentru a nu fi declanșate alegeri anticipate.

Cel târziu în 2016, eu sunt convins că PNL va câștiga alegerile și problema va fi rezolvată. Dar este foarte posibil să ne imaginăm că deja în 2015, prin schimbări de abordare a grupurilor parlamentare, să se schimbe majoritatea și atunci absolut constituțional se poate schimba guvernul printr-o moțiune de cenzură”, a spus președintele ales Klaus Iohannis pentru postul Moldova 1, transmite HotNews.

Acesta a precizat că „majoritățile se constituie în Parlament, de regulă în urma alegerilor”, dar în prezent se poate observa că actuala majoritate este formată din mai multe partide.

Putem să ne imaginăm situații când această majoritate se schimbă”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă este posibilă organizarea de alegeri anticipate anul viitor, Iohannis a spus că nu, în condițiile în care „există suficiente instrumente constituționale care pot fi folosite”.

Președintele ales a mai spus că nu are nevoie de o majoritate parlamentară pentru a fi președinte, deși își dorește o majoritate și un guvern cu care să lucreze foarte bine „pentru a rezolva aceste mari probleme pe care încă le are România”.

Klaus Iohannis a mai declarat anterior, pentru Reuters, că mai mulţi parlamentari ar putea abandona coaliţia premierului Ponta în următoarele săptămâni într-un număr suficient de mare pentru a conduce la căderea Guvernului anul viitor. (Detalii AICI)