Iohannis va participa la ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Publicat: 01 02. 2017, 08:44
Foto: presidency.ro

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește miercuri, la ora 9.00, pentru a discuta despre ordonanța de urgență ce modifică legislația penală. CSM ar fi trebuit să dea un aviz asupra celei de-a doua forme a proiectului, dar Guvernul PSD – ALDE s-a grăbit și a adoptat ordonanța marți seară, fără să mai aștepte acest aviz.

Chiar și așa, CSM se întrunește pentru a discuta efectele acestei OUG asupra Justiției. La ședință va participa și președintele Klaus Iohannis.

Întrebată de jurnaliști, șefa CSM a declarat înainte de începerea discuției că ședința nu putea fi convocată mai devreme pentru a da avizul deoarece era nevoie de timp pentru studierea documentului.

Marți seară, Guvernul Grindeanu a decis trimiterea spre vot în Parlament a unui proiect de lege privind grațierea. De asemenea, el a adoptat o ordonanță de urgență de modificare a Codurilor penale, în sensul dezincriminării unor fapte precum abuzul și neglijența în serviciu. Decizia a fost urmată de proteste de amploare în toată țara, căci OUG, publicată deja în Monitorul Oficial, poate scăpa de dosare penale și de pușcărie mai mulți politicieni.