Iohannis va găzdui, pe 1 martie, evenimentul „Femei în sustenabilitate” / Administrația Prezidențială spune că Iohannis „a susţinut constant implicarea femeilor în politică”, deși guvernul pe care l-a girat are doar două femei miniștri

Publicat: 28 02. 2023, 16:24
Actualizat: 28 02. 2023, 17:12
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va găzdui miercuri, 1 martie, la Palatul Cotroceni, evenimentul „Femei în sustenabilitate”. Șeful statului „a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială”, a transmis Administrația Prezidențială, deși Guvernul PNL – PSD – UDMR, girat de Iohannis, are doar două femei miniștri.

Iohannis găzduiește, la Cotroceni, evenimentul „Femei în sustenabilitate”

Potrivit Administrației Prezidențiale, reuniunea va aduce în prim-plan contribuția femeilor la atingerea obiectivelor pe care România le urmărește în domeniul sustenabilității.

„La acest eveniment vor participa doamne cu implicare substanțială în promovarea sustenabilității în sectorul public, asociativ, financiar și de afaceri, educativ și de cercetare. Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziția energetică, economia verde sau educația pentru mediu și climă.

Președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială, iar evenimentul, care va fi organizat la Palatul Cotroceni, va pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Aceasta mai susține că, în contextul provocărilor majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creșterea economică sustenabilă sau reducerea poluării, e nevoie de implicarea femeilor și a bărbaților deopotrivă, or discuțiile de miercuri, la care vor participa invitați din țară și din străinătate, vor facilita schimbul de bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la luarea deciziilor.

Guvernul girat de Iohannis are doar doi miniștri femei

Astfel, Administrația Prezidențială a transmis că „președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică”, deși Guvcernul Ciucă, girat de Iohannis, nu are decât doi miniștri femei. Este vorba despre Ligia Deca, fost consilier prezidențial ajuns ministrul Educației, și Gabriela Firea, social-democrata care conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Faptul că această coaliție PNL – PSD – UDMR a fost creată cu încurajarea lui Iohannis a fost recunoscută de președinte însuși.

„Guvernul a făcut față acestor crize cu toate că, îmi permit să vă amintesc, atunci când am încurajat formarea acestei coaliții lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul e cel mai stabil guvern din ultimii destui ani. Cum ar fi arătat România cu guvern subțire, cu război la graniță?”, afirmase Iohannis, pe 12 mai anul trecut.

De altfel, președintele a avut de atunci mai multe ieșiri publice în care s-a arătat mulțumit de acest guvern.

„Că se ceartă unul cu altul, că mai iasă câte un politician avid de notorietate publică…așa e în politică. (…) obiectivul principal și motivul principal al existenței acestei coaliții a fost îndeplinit, România este stabilă și este guvernată”, a spus șeful statului, pe 22 februarie anul acesta.