Iohannis: Sper ca decizia CCR să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției în România (VIDEO)

Publicat: 15 06. 2016, 18:25

Președintele Klaus Iohannis speră ca decizia Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției.

”Evident că nu vă așteptați să comentez decizia pe fond, dar recunosc că discuțiile premergătoare mi s-au părut de multe ori prea detaliate. CCR până la urmă trebuie să decidă, nu analiștii sau alții care au un interes poate chiar și legitim în ce se discută. La CCR cred că s-a judecat cu calm și sper ca acestă decizie să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției în România”, a declarat președintele.

Întrebat dacă era nevoie ca judecătorii CCR să aducă această clarificare, Iohannis a răspuns: ”nu știu dacă trebuie să vorbim sau e cazul să vorbim despre abuzuri ale celor care reprezintă sistemul de Justiție, dar de fiecare dată când o legislație este neclară sau ușor interpretabilă apar situații în care unii sau alții pot fi acuzați de abuzuri. De fiecare dată când legislația nu este foarte, foarte clară și se corectează cu una care e clară cred că se face un lucru bun pentru sistem”.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Astfel, articolul de lege trebuie redefinit. (Detalii AICI)

Iohannis: Sper ca decizia CCR să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției în România

#DIRECT_ONE_96ails#