Iohannis NU o vrea pe Shhaideh la Palatul Victoria: Solicit PSD-ALDE să facă altă propunere! (VIDEO)

Publicat: 27 12. 2016, 12:03

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE de premier în persoana lui Sevil Shhaideh.

”Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au țin să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere. Solicit coalițieiPSD-ALDE să facă o altă propunere”, a declarat Iohannis.

Iohannis NU o vrea pe Shhaideh la Palatul Victoria: Solicit PSD-ALDE să facă altă propunere!

#DIRECT_ONE_pk6ejb#

În numele coaliției PSD-ALDE, susținută de UDMR, liderul social-democrat Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier. Respingerea propunerii are loc în contextul în care, în ultimele zile, au apărut în spațiul public informații potrivit cărora soțul lui Shhaideh ar fi fost colaborator vreme de 20 de ani al regimului dictatorial din Siria.

De asemenea, aceasta a fost acuzată că este apropiată grupării Mazăre-Constantinescu de la Constanța.

Alte persoane publice au criticat propunerea lui Dragnea pe motiv că Shhaideh nu este un politician cu suficient de multă experiență pentru a îndeplini funcția de prim-ministru al României, în vreme ce alții au speculat că oricum Dragnea ar fi plănuit să fie adevăratul premier, în vreme ce Shhaideh ar fi fost doar un om de paie.

Sevil Shhaideh a îndeplinit funcția de Ministru al Dezvoltării, imediat după ce însuși Liviu Dragnea a demisionat din această funcție ca urmare a problemelor cu Justiția.