Iohannis: Miniștrii n-au decât să-și vadă de treabă! Eu n-o să mă apuc acum să numesc miniștri pentru două zile

Publicat: 22 06. 2017, 16:34

Președintele Klaus Iohannis nu este nici pe departe impresionat de noul episod în scandalul din interiorul PSD. 20 de miniștri au trimis joi cereri către Guvern de retragere a demisiilor și au anunțat că doresc să revină în funcții pentru a evita un blocaj instituțional. Asta deși legea oricum îi obliga să-și desfășoare activitatea în continuare până la validarea noului Guvern.

Tocmai de aceea, președintele consideră că aceasta este o discuție inutilă, iar miniștrii ar face bine să-și vadă de treabă.

”Am văzut că a apărut o discuție mare despre miniștri și e inutilă. Un ministru e în funcție până îl eliberez prin decret, lucru pe care nu l-am făcut, sau până se validează un nou Guvern. Discuția este artificială și eu n-o să mă apuc să numesc miniștri pentru două zile. Miniștrii n-au decât să-și vadă de treabă până clarificăm chestiunea noului Guvern”, a declarat Iohannis.

Acesta a mai precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, dar a vorbit cu Sorin Grindeanu tocmai pentru că a dorit să știe ”dacă înțelege să continue cu responsabilitate până la stabilirea unei noi formule guvernamentale”. Cu reprezentanții partidelor politice va urma să discute luni, în cadrul consultărilor pentru desemnarea noului premier.