Iohannis, întâmpinat de protestatarul Marian Ceaușescu, la deschiderea noului an universitar: „Dă banii înapoi! Instanța a spus!” (VIDEO)

Publicat: 01 10. 2024, 18:45
Actualizat: 01 10. 2024, 18:46
Sursa foto: Captură video - Daradics Levente / Facebook

Președintele Klaus Iohannis a participat, marți, la deschiderea noului an universitar, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Până să ajungă să le vorbească studenților, șeful statului a fost ”întâmpinat” de protestatarul Marian Ceaușeascu. Acesta a amintit de recenta decizie a Curții Supreme, prin care familia Iohannis a mai pierdut o casă și trebuie să restituie 260.000 de euro obținuți din chirii. Ceaușescu i-a spus de mai multe ori lui Iohannis „să dea banii înapoi”.

Cum a mai pierdut Iohannis o casă în instanță

Amintim că, săptămâna trecută, Curtea Supremă s-a pronunțat într-un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu care a aparținut soției președintelui, Carmen Iohannis.

Litigiul privind moștenirea casei din Sibiu de pe strada Gheorghe Magheru 35 a fost pierdut de Rodica Baștea, o prietenă din Miami a familiei Iohannis. Procesul, acum tranșat, bloca recuperarea de către stat a altui imobil, din strada Nicolae Bălcescu 29, pierdut în instanță de familia Iohannis în noiembrie 2015.

Acum, statul român poate recupera și acest imobil, precum și cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia Iohannis. Însă mai e nevoie de alți pași procedurali ca acest lucru să se întâmple.