Ludovic Orban, detalii din culisele întâlnirii cu Klaus Iohannis: „Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”

Publicat: 02 08. 2018, 22:24

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat întâlnirea pe care a avut-o Klaus Iohannis cu mai mulţi lideri liberali. Acesta a precizat că acesta a viza o mai bună colaborare pe temele importante.

„Da, cu siguranţă. Între PNL şi preşedintele României este o relaţie de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”, a afirmat Ludovic Orban când a fost întrebat de întâlnire.

Cu toate acestea, liderul PNL a refuzat să ofere detalii concrete despre întâlnirea care a avut loc marţi seară.

În schimb, Ludovic Orban a spus că un referendum privind justiţia nu a fost unul din subiectele discutate.

„Nu, nu am abordat acest subiect. A fost o întâlnire normală, pentru că CN a stability susţinerea domnului Iohannis pentur cel dew-al doilea mandate. A fost o discuţie necesară de stabilire a coordonatelor colaborării. De asemenea, am abordat subiecte importante, cum ar fi preluarea preşedinţiei Consiliului UE”, a precizat Ludovic Orban, la Realitatea TV.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu liberali din aripa fostului PDL şi a vechiului PNL. Şeful statului le-a cerut liberalilor să fie uniţi, în contextul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2019, au spus surse politice pentru mediafax.ro.

Din aripa fostului PDL au fost prezenţi, la întâlnirea de marţi cu preşedintele României, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, precum şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache şi fostul deputat Dan Motreanu