Iohannis: Guvernul nu a pregătit reducerea CAS, nu are nici strategie şi foloseşte măsura electoral

Iohannis: Guvernul nu a pregătit reducerea CAS, nu are nici strategie şi foloseşte măsura electoral

Șeful liberal Klaus Iohannis a declarat, luni seară, vorbind despre reducerea CAS, că Guvernul ”nu și-a făcut temele”, măsura fiind folosită cu scop electoral.

„În afară de faptul că noi nu numai că suntem de acord, noi am propus această măsură şi suntem în continuare de acord că e bună, noi credem că ea trebuia pregătită. Trebuia pregătită din timp şi Guvernul nu şi-a făcut temele, Guvernul Ponta nu a pregătit această măsură, o dovadă simplă: FMI nu a acceptat această scădere (a CAS, n.r.). Ori dacă Guvernul îşi făcea temele ca lumea nu ar fi fost cu siguranţă niciun fel de problemă”, a declarat Iohannis.

Acesta a reamintit că această propunere a plecat de la liberali, în toamna anului 2013, iar Guvernul condus de Victor Ponta nu dorea această măsură, citează Mediafax.
„Nu ştim ce doreşte Guvernul Ponta să facă în continuare, nu vedem niciun fel de strategie şi niciun fel de abordare serioasă a acestei chestiuni. Temerea noastră este că, dacă CAS redus se introduce odată cu campania electorală, s-ar putea să se şi termine odată cu alegerile prezidenţiale, ori noi, liberalii, propunem măsuri de relaxare fiscală care sunt importante, nu pentru un an sau doi sau trei ani jumate, ci pentru o perioadă lungă, pentru a da posibilitatea mediului de afaceri să-şi facă calculele”, a mai spus liderul PNL.

Iohannis a fost întrebat din ce surse poate fi redus CAS, în condiţiile în care a precizat că ar fi posibilă fără creşterea impozitelor pe proprietate.

„Nu este treaba opoziţiei să vină cu un pachet legislativ în chestiuni bugetare, este treaba Guvernului. Problema este că Guvernul nu o face, nu că noi nu o facem. Noi dacă guvernăm venim foarte clar cu un pachet amplu, care redefineşte întreaga abordare. Acest Guvern Ponta nu are nicio viziune, nicio strategie, de aceea nu funcţionează lucrurile. Relaxarea fiscală nu se poate aborda punctual şi scos din context. Relaxarea fiscală trebuie abordată la pachet cu măsuri de stimulare a economiei, cu măsuri de compensare pe termen scurt, cu măsuri de compensare pe termen mediu. Aceste lucruri trebuia să le prezinte Guvernul Ponta”, a mai afirmat liderul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei