Iohannis, despre desfășurarea alegerilor trei weekend-uri la rând: „E puţin neobişnuit, dar cine va fi avantajat? Omul de rând!” (VIDEO)

Iohannis, despre desfășurarea alegerilor trei weekend-uri la rând: „E puţin neobişnuit, dar cine va fi avantajat? Omul de rând!” (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut că e un pic ciudat că avem alegeri trei weekend-uri la rând, dar românii au de câștigat deoarece își vor putea alege reprezentanții pe care îi preferă. Declarația a fost făcută la Washington, unde șeful statului participă la summit-ul NATO.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentare chiar pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

Ce spune Iohannis despre data alegerilor

„E puţin neobişnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând! Pentru că are şansa să-şi pună votul pe candidatul pe care îl preferă”, a declarat Iohannis.
Președintele crede că nu vor fi probleme în coaliție, chiar dacă PSD și PNL vor avea candidați separați: „Da, eu cred că va funcţiona, de ce să nu funcţioneze?”.

Acesta se bazează în spusele sale pe „înţelepciunea” din coaliția de guvernare.

Iohannis: România trebuie guvernată

Klaus Iohannis a insistat că PSD și PNL trebuie să depună eforturi să guverneze în continuare împreună: „Vom vedea probabil o intensificare a narativelor contondente, România trebuie guvernată şi pentru asta coaliţia trebuie să-şi ia măsurile potrivite pentru a permite o campanie electorală bună, dar și o guvernare rezonabilă, până când avem rezultatele de la alegeri şi se va constitui noul guvern”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`