Iohannis a ajuns la 60 de generali avansați pe an, dublu față de cifrele celorlalți președinți, susține jurnalistul Doru Bușcu
Jurnalistul Doru Bucșu atrage atenția că în timpul mandatului președintelui Klaus Iohannis numărul generalilor avansați pe an a ajuns la 60, un record față de mandatele predecesorilor săi, Iliescu, Constantinescu, Băsescu.
În timpul mandatului președintelui Iohannis numărul generalilor avansați pe an a ajuns la 60
Ion Iliescu a făcut și a avansat mai mulți generali ca Emil Constantinescu. Băsescu l-a întrecut pe Iliescu, iar Iohannis l-a întrecut pe Băsescu, observă Doru Bușcu în cel mai recent număr al săptămânalului „Cațavencii”.
„Dacă Petrov nu trecea în medie de 35 de avansări pe an, Iohannis făcea, de pildă, 48 de generali în 2020 și 44 în 2021, iar anul ăsta a sărit la 60”, scrie jurnalistul Doru Bușcu.
El se referă la avansările de final de an, când au fost avansați mai mulți generali de Armată, SRI, STS și din alte instituții de forță ale statului.
„Datele oficiale spun că, prin grija președintelui Iohannis, numai în Ministerul Apărării Naționale au fost avansați 13 generali. Asta în condițiile în care armata română are deja mai mulți generali decât Marea Britanie și e paralizată la capitolele înzestrare, recrutare, pregătire, spirit de corp și moral mai mult ca oricând”, se arată în „Cațavencii”.
„Pentru tot ceea ce a făcut societatea românească de-a lungul anului 2022, Iohannis a răsplătit 60 de generali. Și, ca să păstreze un echilibru cu civilii, a mai decorat șapte medici și opt profesori de liceu cu ordine mărunte: „Meritul Sanitar“ și „Meritul pentru Învățămînt“ în grad de Cavaler.
Potrivit lui Doru Bucșu, felul în care Iohannis înțelege lumea condamnă România la mediocritate și fatalism:
“Centrată pe confortul propriei persoane, pe nevoile și ambițiile ei primitive, această încercare ratată de neamț serios împarte lumea strâmb, în două tabere dezechilibrate. Într-una stau militarii și proiectul lui de impostură. În cealaltă stau românii care nu-l merită. Societatea e un zgomot care-l obosește. Poporul e o cifră. Națiunea – un cuvânt”, mai scrie redactorul-șef de la „Cațavencii”.