Ioana Constantin: „România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește inovarea”

Ioana Constantin: „România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește inovarea”

Ioana Constantin (PMP) a declarat, marți, pe pagina sa de Facebook, că România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește inovarea pentru că sunt alocați foarte puțini bani.

Aceasta a mai adăugat că cercetarea nu a fost o prioritate.

„România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește inovarea. Asta și pentru că alocăm foarte puțini bani. În mod real, cercetarea nu a fost o prioritate. Din păcate, și prin PNRR se alocă puțin peste 500 milioane de euro pentru cercetare, în vreme ce state precum Polonia alocă cca. 2 miliarde de euro. Criza sanitară a deschis și multe oportunități, dar pentru a le fructifica e nevoie de investiții. Pentru cercetarea medicală, pentru digitalizare și inovare este obligatoriu să fructificăm resursele puse la dispoziție la nivel european. Și nu doar pe hârtie”, a transmis Ioana Constantin.

Ioana Constantin: „România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește inovarea”

Ioana Constantin: „UDMR nu dorește 2 tururi de scrutin. La fel ca PSD, la fel ca tabere din restul partidelor”

Amintim că ea a criticat, marți, și faptul că nu se realizează pașii promiși în campania electorală de actualii parlamentari pentru modificarea legislației electorale.

Ioana Constantin precizează că proiecte precum alegerea primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300, susținute de PMP, sunt trecute sub tăcere de actuala majoritate: “Ce s-a întâmplat cu Comisia Specială pentru legislație electorală? Ce s-a întâmplat cu revenirea la 2 tururi de scrutin? A făcut UDMR liniște? Ca mâine e 2024 și iar se victimizează parlamentarii că nu pot schimba legea electorală și să avem 2 tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Ce s-a întâmplat cu renumita Comisie Specială pentru legislația electorală pe care o anunța chiar președinta Senatului în primele săptămâni de mandat ale noului Parlament? Poate explica vreunul dintre partidele din majoritatea parlamentară ce s-a întâmplat cu 2 tururi de scrutin, cu 300 de parlamentari, cu modificările pe legile electorale, inclusiv pe cele care includ Diaspora – votul prin corespondență și reprezentarea Diasporei în Parlamentul României?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`