Ioana Constantin susține că „prigoana” împotriva mediului privat după un an de restricții și fără predictibilitate arată încă o dată „lipsa de respect” față de cei care generează locuri de muncă și fac economia să se miște. Spre desoebire de multe alte țări, spune ea, la noi mediul privat „a fost extrem de puțin ajutat, dar pus în situații limită de pe o zi pe alta”.
„Prigoana împotriva mediului privat după un an de restricții și fără predictibilitate arată încă o dată lipsa de respect față de cei care generează locuri de muncă și fac economia să se miște. Spre deosebire de multe alte țări, la noi mediul privat a fost extrem de puțin ajutat, dar pus în situații limită de pe o zi pe alta, fără niciun fel de predictibilitate”, a scris Ioana Constantin, miercuri, pe Facebook.
Cetățenii și operatorii economici au respectat luni în șir măsurile autorităților, a adăugat Ioana Constantin.
„Mulți și-au pierdut locurile de muncă, alții au intrat în faliment, alții s-au îngropat în datorii. Ieșirea din această criză sanitară este un efort comun. Și cei mai mulți am înțeles să respectăm regulile pentru a salva vieți și pentru a ajuta sistemul medical. Până acum, în cea mai mare parte, cetățenii, mediul privat au înțeles perfect asta. E vremea ca statul să-și facă coerent treaba. Pentru că mediul privat nu poate suporta la nesfârșit limitarea activității și nici incompetența unora dintre cei care conduc comunități sau ministere”, a mai afirmat Ioana Constantin.
Prigoana împotriva mediului privat după un an de restricții și fără predictibilitate arată încă o dată lipsa de respect…
Publicată de Ioana Constantin peMarţi, 23 martie 2021
În weekend, autoritățile au prelungit restricțiileaflate în vigoare în Municipiul București. Între timp însă, incidența din Capitală a depășit pragul de 6, astfel că în spațiul public s-a discutat despre posibilitatea instituirii unei carantine. În acest context, Direcția de Sănătate Publică București a propus un nou set de măsuri pentru cel mai mare oraș al țării, iar printre acestea se numără programul decalat, închiderea locurilor de joacă și limitarea numărului de clienți în magazine.
„O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise. Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este acea obligativitate de repsectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are. (…) E interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”, a mai precizatFlorentina Iacob, director adjunct al DSP București, la Digi 24.