Ioan Oltean: În denunț nu se spune că eu am luat banii. Sunt neconcordanțe în declarațiile denunțătorului. Nu am călcat niciodată în curtea bisericii din Chitila (VIDEO)

Publicat: 09 12. 2015, 13:10
Foto: B1 TV

Ioan Oltean și-a susținut miercuri punctul de vedere în fața colegilor deputați care trebuie să dea un vot cu privire la cerearea DNA de încuviințare a arestării acestuia pentru fapte de corupție.

Oltean a spus că nu se face vinovat de faptele de care este acuzat și că nu știe în ce măsură ar reprezenta un pericol social dacă ar fi lăsta în libertate.

”După zece minute de la semnarea procesului verbal mi s-a cerut să semnez un alt proces verbal în care eram deja inclupat, fară să mi se prezinte probe suplimentare în care să mi se prezinte transfomarea mea din suspect în inculpat. Ce stă la baza dosarului penal a cărui parte sunt? Un denunț al unui domn pe nume Alexandrescu Ion Adrian, la biserica din Chitila, din 11 aprilie 2014, în timp ce era încarcerat, la Penitenciarul din Găești, unde avea de execuatat o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru corupție.

El spune că în una din seri administratorul bisericii îl anunțase că în biroul său de la parohia Chitila  s-a iscat o ceartă între Remus Baciu, Sergiu Diacomatu, Rotaru Mihai și Florin Cioară. După ce conflictul a fost aplanat, la poarta bisericii, cu o mașina de culoare neagră a venit deputatul Ioan Oltean. S-a urcat în mașina domnului Mihai Rotaru, timp în care șoferul lui Rotaru coboara din mașină cu un sac de culoare neagră în care am înțeles ca era o sumă importantă de bani în euro. Domnul Ioan Oltean a plecat în mare viteză. Nu spune că acest sac de bani a fost remis deputatului Ioan Oltean. Spune doar ca deputatul a plecat în mare viteză. Cu o zi înainte de a fi invitat la DNA, același denunțător dă o declarație: «Declar faptul că Ioan Oltean a venit o singură dată în curtea bisericii cu mașina de serviciu, ocazie cu care Mihai Rotaru i-a înmânat o suma de bani, din câte îmi aduc aminte, aproximativ 600.000 de euro». (…) Nu se precizează nici măcar cu aproximație ziua în care am fost în Chitila”, a declarat Ioan Oltean.

Deputatul susține că în declarațiile denunțătorului său sunt mincinoase și că există multe neconcordanțe în acuzațiile formulate la adresa sa.

„Sunt neconcordanțe care dovedesc în mod indubitabil că este o declarație mincinoasă. Această declarație este infirmată în termeni preciși de Remus Baciu, parte în proces și arestat acum. Baciu, prieten cu părintele spune textual: «Pe Ioan Oltean nu l-am văzut niciodată la biserica din Chitila». Nu există la dosar nicio probă, declarație scrisă, nescrisă, nicio declarație care să confirme prezența mea la Chitila și faptul că am intrat în posesia acestei sume de bani”, a spus Oltean.

”Declar cu maximă responsabilitate că nu am călcat niciodată în localitatea Chitila, că nu am fost niciodată în curtea bisercii din Chitila, că nu l-am cunoscut niciodată pe denunțător și nu am luat niciodată o sumă de bani de la Mihai Rotaru.

Se pune problema că un denunț al unui om care nu se află în stare de libertate, câtă valoare juridică, morală are. Se pune problema dacă un om poate fi arestat, unui om i se poate distruge o carieră de o viața în baza unui denunț mincinos care nu se coroborează cu nicio altă probă. Am cerut DNA administrarea unor probe prin care eu să îmi dovedesc nevinovăția.

Problema care se pune azi este dacă se impune arestarea preventivă a amea.

Stimați colegi, nu știu în ce măsură dacă aș rămâne în libertate aș fi un pericol social, o să apreciați dumeavoastră acest lucru. Vă asigur că nu mă fac vinovat de săvârșirea acestor fapte, că nu m-am sustras niciodată de la cercetarea penală, că am avut și am o conduită exemplară în relația cu procurorul de caz și cu orice instituție abilitată să cerceteze o astfel de cauză, că nu am antecedente penale, că mă voi prezenta la DNA de câte ori voi fi chemat. Vă asigur de dorința mea sinceră de a contribui la rezolvarea corectă a acestui caz”, a mai spus Ioan Oltean.

Ioan Oltean, discurs în plenul Camerei deputaților înainte de votul privind cererea de arestare

#DIRECT_ONE_mic1sh#